ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο | Μετά τη διάσωση, το ζευγάρι κλήθηκε να πληρώσει

Το ακριβές ποσό που θα κληθεί να πληρώσει το ζευγάρι, θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα.Η πρόσφατη επιχείρηση ανοιχτά των Καλών Λιμένων, για τον εντοπισμό του ζευγαριού, που είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, έχει και συνέχεια και αφορά στο κομμάτι των ευθυνών αλλά και των προστίμων που πρέπει να πληρώσουν οι διασωθέντες.

Πρόκειται  για τον νόμο (1329.1/53/02/14-11-2002) για τη διάθεση μέσων και την παροχή υπηρεσιών από το Λιμενικό Σώμα σε τρίτους, με σημαντικά πρόστιμα και προσαυξήσεις ανάλογα με τον χρόνο απασχόλησης του Λιμενικού στο εκάστοτε περιστατικό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το ζευγάρι, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, νοίκιασε σκάφος για περιήγηση, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να ξεκινήσει μία τεράστια επιχείρηση με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του 45χρονου Έλληνα και της 39χρονης Γερμανίδας φίλης του.

Τώρα καλούνται να πληρώσουν το ανάλογο αντίτιμο για την κινητοποίηση που κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

swell adv 2021

Δείτε τον τιμοκατάλογο:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

floridis

Ο νόμος θεσπίστηκε το 2002, επικαιροποιήθηκε το 2018, ενεργοποιήθηκε το 2020 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων προς το ελληνικό Δημόσιο από «άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών».

Το ακριβές ποσό που θα κληθεί να πληρώσει το ζευγάρι, θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα.


Σχετικά άρθρα

Back to top button