ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Με μισή πληρότητα η εστίαση από τη Δευτέρα 12/10

Στο 50% της πληρότητας της θα λειτουργεί από τη Δευτέρα η εστίαση, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού, ανάμεσά τους και το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, το μέτρο αυτό θα ισχύσει και για το Ηράκλειο καθώς η πόλη βρίσκεται σε πορτοκαλί ζώνη άρα από τη Δευτέρα, η πληρότητα στην εστίαση του Ηρακλείου θα πέσει στο μισό.

caffeine adv2020b

Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, θα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει: “‘Από Δευτέρα στις περιοχές υψηλού κινδύνου εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ.”

neratzoulis neo

Σε δήλωσή του  ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε: «Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να οδηγήσουμε τις περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε ηπιότερο επίπεδο, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων».

Back to top button