ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Λίμνη τα «Λιοντάρια» – Διακοπές ρεύματος, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Πλημμύρισαν δρόμοι και βούλωσαν φρεάτια

Με μια ισχυρή νεροποντή ξεκίνησε η μέρα στο Ηράκλειο όπου για μια ακόμα φορά οι δρόμοι μετατράπηκαν το πρωί σε ποτάμια και πολλές περιοχές θύμιζαν…λιμνοθάλασσα.

Ο κυκλώνας «Ιανός» έφερε βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους ήταν ιδιαίτερα ισχυρές.

caffeine adv2020b

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη «στο Ηράκλειο χρειάστηκε η άντληση υδάτων σε δύο υπόγεια καταστήματα. Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε άντληση υδάτων σε δύο υπόγειες κατοικίες και σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε η κοπή δέντρων».

neratzoulis neo

13 ώρες χωρίς ρεύμα

Το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν εντος και εκτός Ηρακλείου. Στον Μαραθίτη, λίγο πριν τις Βασιλειές, σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων τα σπίτια έμειναν πάνω από 13 ώρες χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής: « το ρεύμα κόπηκε στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, επανήλθε για 10 λεπτά και ξανακόπηκε μέχρι το πρωί της Κυριακής. Είμασταν όλες αυτές τις ώρες χωρίς φως και με αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τη ΔΕΗ αλλά κανείς δεν απαντά».

Στη Ν. Αλικαρναασό σύμφωνα με τους κατοίκους το ρεύμα κόπηκε στις 19.30 το βράδυ του Σαββάτου και δεν επανήλθε ούτε το πρωί της Κυριακής.

Στην ίδια κατάσταση βρέθηκαν και κατοικίες στα Άνω Βάθεια όπου  σύμφωνα με τις καταγγελίες για 13 ώρες κόπηκε το ρεύμα εν μέσω της κακοκαιρίας.

Στο κέντρο της πόλης διαμορφώθηκαν οι γνώριμες εικόνες. Τα Λιοντάρια έμοιαζαν με λίμνη:

liontaria

Ενώ βουλωμένο ήταν τα φρεάτιο από τα φερτά υλικά που παρέσυρε ο τεράστιος όγκος της βροχής.

freatia

Υπενθυμίζεται ότι και το απόγευμα της Κυριακής πολλά ήταν τα προβλήματα στο Ηράκλειο όπου κεραυνός έπεσε σε πυλώνας της ΔΕΗ και κατέρρευσε μπαλκόνι στην Αλικαρνασσό προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Πηγή
neakriti.gr
Back to top button