Ηράκλειο: Κανονικά η προγραμματισμένη επίσκεψη και ομιλία Κοτζιά

0

Συνεχίζονται οι έντονες πολιτικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η χθεσινή παραίτησή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Μολονότι ο κ. Κοτζιάς δεν είναι πλέον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ρόλο τον οποίο έχει αναλάβει ως γνωστόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ηράκλειο δεν πρόκειται να αναβληθεί.

Έτσι, η ομιλία που θα αναπτύξει την ερχόμενη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο κ. Κοτζιάς αποκτά ειδικό πολιτικό βάρος, αφού θα είναι η πρώτη επίσημη και δημόσια τοποθέτησή του μετά την παραίτησή του και τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κοτζιάς θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «Πράττω» της οποίας εξάλλου ο παραιτηθείς υπουργός είναι επικεφαλής.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της 22ης Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με γενικό τίτλο «Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ίδια η Κίνηση με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι η επίσκεψη και ομιλία Κοτζιά στο Ηράκλειο δεν θα αναβληθεί, παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.