ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ιστορική στιγμή – Στο ΠΑΓΝΗ το PET Scan!

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έφτασε το PET Scan, μια δωρεά του «Ιδρύματος Νιάρχος» ύψους περίπου 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας σύστημα για τους ογκολογικούς και μη, ασθενείς, που βελτιώνει σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης.

Μέχρι και σήμερα το σύστημα PET scan δεν ήταν διαθέσιμο σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης, δημόσιο ή ιδιωτικό κι έτσι οι ασθενείς από την Κρήτη έπρεπε να ταξιδεύουν στην Αθήνα προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιήσουν μια εξέταση σε ΡΕΤ scan.

“ΧΡΥΣΟΣ

Το σύστημα αυτό θα προσφέρει λεπτομερείς εικόνες 3 διαστάσεων.

Ήδη στο νοσοκομείο έχει επιλεγεί και διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την εγκατάστασή του. Πρόκειται για τον χώρο της παλιάς βιβλιοθήκης, πίσω από το κυλικείο του ΠΑΓΝΗ στο υπόγειο, όπου θα πρέπει να υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές για τη λειτουργία του λόγω ακτινοβολίας.

“IN_AND_OUT

Το PET scan αποτελεί μια μέθοδο που συνδυάζει, τον αξονικό τομογράφο και την ποζιτρονική τομογραφία και ανιχνεύει κάποιους τύπους καρκίνου ακόμη και σε πολύ πρώιμο στάδιο, ενώ είναι χρήσιμο και για άλλες ειδικότητες, όπως Νευρολογία, Αιματολογία, ΩΡΥΛΑ ακόμη και Καρδιολογία.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button