Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ημερίδα του Δήμου για το νέο νόμο σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων

GMG

DROP CafePalermoTECH HUB

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα: «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς» για την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση φορέων , πολιτών και εθελοντών για το νέο νόμο (Ν 4830/21) ο οποίος προβλέπει την προστασία , την περίθαλψη καθώς και την μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων. Μεταξύ άλλων έγινε ειδική αναφορά στα επιμέρους άρθρα του νόμου, που έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών (κηδεμόνων)  ζώων συντροφιάς και  τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν τα αρμόδια όργανα ελέγχου και βεβαίωσης παραβάσεων. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην σημασία της συμμετοχής Φιλοζωικών Σωματείων στην πενταμελή Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων (¨ΖΩΦΌΡΟΣ¨ και ¨ΣΕΙΡΙΟΣ”),  ενώ αναγνωρίστηκε η συνεισφορά των εθελοντών και ο σημαντικός ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν, βάσει των απαιτήσεων του νέου νόμου. Παράλληλα τονίστηκε η καλή δουλειά των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη, αρμόδια για το θέμα των αδεσπότων,  ανέφερε:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ημερίδα για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς το οποίο σε αρκετά σημεία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος που απασχολεί όλες τις πόλεις της χώρας. Επισημαίνω όμως  ότι η αρμοδιότητα των αδέσποτων από τους Δήμους και οι νέες υποχρεώσεις που προκύπτουν, δεν συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους και την επιβεβλημένη ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό. Το νομοσχέδιο για να είναι εφαρμόσιμο θα πρέπει να χρηματοδοτηθούμε και να στελεχωθούμε από ανθρώπους που θα μπορέσουν να υλοποιήσουν στην πράξη όλα όσα προβλέπονται.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Σε κάθε περίπτωση στο Δήμο Ηρακλείου θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των αδέσποτων και παράλληλα να διεκδικήσουμε πολιτικά αυτά που απαιτούνται από την κεντρική διοίκηση».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου  Νίκος Συριγωνάκης , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Χρυσάκης, η διευθύντρια του Zero Stray Academy και η υπεύθυνη για το σχεδιασμό των σεμιναρίων για τους Δήμους Σταματίνα Σταματάκου. Διαδικτυακά παρακολούθησαν το σεμινάριο, Υπηρεσιακά στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και εθελοντές.

Zuper Service

Την ευθύνη διοργάνωσης  της ημερίδας και το συντονισμό, είχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ν.Γενιάς, Εθελοντισμού Εύη Μαρτιμιανάκη. Εισηγήτρια του διαδικτυακού σεμιναρίου ήταν η δικηγόρος-συνεργάτης του Zero Stray Academy, με εξειδίκευση σε θέματα Διαχείρισης Ζώων συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου.

Το παρόν στην ημερίδα έδωσαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βαρδαβάς, Μαρίνος Παττακός,  Αντώνης Περυσινάκης, η πρόεδρος της ΔΟΠΑΦΜΑΗ Θεοδώρα Λεμονή, στελέχη του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων, και φιλοζωϊκών σωματείων, εθελοντές.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button