ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ιδρύεται τμήμα ΕΚΑΜ


Τελευταία ενημέρωση:

Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης (ΕΚΑΜ) ιδρύεται στην Κρήτη, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.Το νέο τμήμα θα έχει έδρα τον Δήμο Ηρακλείου και θα ασκεί τις αρμοδιότητές του στην περιοχή δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης ενώ θα υπάγεται διοικητικά στην ΕΚΑΜ Αττικής

Το τμήμα θα στελεχωθεί από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό ενώ η ίδρυσή του στην Κρήτη θα σημάνει την κατάργηση του τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, που λειτουργεί για πάνω από μια δεκαετία στην Κρήτη στα πρότυπα της ΕΚΑΜ.

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) είναι επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έχει συγκροτηθεί για τη διεξαγωγή εξαιρετικά δύσκολων και απαιτητικών επιχειρήσεων και για την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου (τρομοκρατικές ενέργειες, συλλήψεις βαριά οπλισμένων κακοποιών, αεροπειρατείες, απαγωγές ομήρων, κ.τ.λ). Η Ε.Κ.Α.Μ. επεμβαίνει ύστερα από προσωπική έγκριση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον ρόλο της ΕΚΑΜ στην Κρήτη επιτελούσε η ΟΕΑ, Ομάδα Ειδικών Αποστολών, η οποία ιδρύθηκε το 2008.

Ετικέτες

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close