ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ηχητικές διατάξεις για άτομα με οπτική αναπηρία στα φανάρια

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το Ηράκλειο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πόλεις που από εδώ και στο εξής θα διαθέτουν ηχητικές διατάξεις σε φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίες θα εγκατασταθούν από τον Δήμο Σύμφωνα με ενημέρωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“ΧΡΥΣΟΣ

Έπειτα από σειρά εγγράφων της Π.Ε.Τ.Κ. από το 2017, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου προμηθεύτηκε 9 ζεύγη ηχητικών διατάξεων τα οποία τοποθέτησε σε αντίστοιχους φωτεινούς σηματοδότες έπειτα από δική μας υπόδειξη.

Οι ηχητικές διατάξεις είναι εκείνες που επιτρέπουν σε έναν άνθρωπο με οπτική αναπηρία να διασχίσει με ασφάλεια έναν κόμβο με φανάρια. Αυτό επιτυγχάνεται είτε μέσω του επαναλαμβανόμενου ήχου που εκπέμπεται από τη συσκευή, είτε από τη δόνηση της συσκευής όταν είναι πράσινο το φανάρι.

“IN_AND_OUT

Τα 9 ζεύγη ηχητικών διατάξεων που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη του Ηρακλείου είναι πολύ μικρός αριθμός μπροστά στο πλήθος των κόμβων με φωτεινούς σηματοδότες σε κεντρικά σημεία, συνεπώς περιμένουμε από την εκάστοτε δημοτική αρχή να δει θετικά το διαρκές αίτημα μας  να τοποθετηθούν ηχητικές διατάξεις σε όλους τους κεντρικούς κόμβους με φωτεινούς σηματοδότες της πόλης του Ηρακλείου.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button