ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Η απάντηση της Υπηρεσίας Πρασίνου για την πτώση του δέντρου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το δέντρο που έπεσε στην λεωφόρο Ικάρου «εξωτερικά δεν είχε ένδειξη επισφάλειας» απάντησε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την νέα πτώση δέντρου που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό ενός περαστικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τον περασμένο χρόνο έγιναν επεμβάσεις σε περίπου 70 λεύκες με βάση την προτεραιοποίηση που αναφέραμε και ο προγραμματισμός της Υπηρεσίας προβλέπει έλεγχο και στις υπόλοιπες».

“ΧΡΥΣΟΣ

Ο Δήμος διευκρινίζει ότι «μετά την πτώση φάνηκε σήψη στο ριζικό σύστημα του δέντρου, κάτι που δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί εκ των προτέρων δίχως εξειδικευμένο εξοπλισμό, τον οποίο, υπενθυμίζουμε, ότι στο σύνολό του δεν διαθέτει κάποιος φορέας στην Ελλάδα».

Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνεται, «ο Δήμος Ηρακλείου ετοιμάζει προγραμματική σύμβαση με το ΕΛΜΕΠΑ, το οποίο θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των δέντρων στην επικράτεια του δήμου και την κατάρτιση “δενδρολογίου”. Στο πλαίσιο της σύμβασης η οποία αναμένεται να προχωρήσει τους πρώτους μήνες του 2023 προβλέπεται και η προμήθεια των απαραίτητων οργάνων».

“IN_AND_OUT

Δείτε επίσης: Επικίνδυνα άλλα 19 δέντρα στο Ηράκλειο | +Video

Παράλληλα, όπως ξεκαθαρίζεται, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την διεπιστημονική επιτροπή η οποία συστάθηκε με απόφαση του δημάρχου, έχει γνωμοδοτικό ρόλο και απαρτίζεται από ειδικούς επί του αντικειμένου, ήλεγξε τους τελευταίους μήνες 38 δέντρα τα οποία είχαν αξιολογηθεί ως ενδεχομένως επικίνδυνα.

Mechanical Solutions

«Το τελικό πόρισμα για τα συγκεκριμένα δέντρα αναμένεται να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ εκκρεμεί και προσφυγή κατοίκων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εις βάρος της αρχικής απόφασης του ΔΣ για την κοπή κάποιων εξ αυτών» καταλήγει η ανακοίνωση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button