ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο – Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης

Ολοκληρωτική καταστροφή του χώρου - Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο ιδιοκτήτης

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το εργοστάσιο Μακατουνάκη στη βιοτεχνική ζώνη στο 2ο χιλιόμετρο Γαζίου – Κρουσώνα στο Ηράκλειο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η μεγάλη φωτιά προκάλεσε ανησυχία στους ιδιοκτήτες των εργοστασίων αλλά και κατοίκους της περιοχής καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν όλο και περισσότερο και υπήρξε φόβος μην φτάσουν στις εγκαταστάσεις υγραερίου του εργοστασίου. Ευτυχώς ο κίνδυνος απομακρύνθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών.

caffeine adv2020b

Παρελήφθη με ασθενοφόρο ο ιδιοκτήτης

Στο σημείο της μεγάλης φωτιάς βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που δεν αντίκρισε μόνο το σκηνικό της καταστροφής, αλλά και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

neratzoulis neo

22

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ελικόπτερο που προχώρησε σε ρίψεις νερού. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχαίραναν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ.Μπουντουράκη «η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές στο εργοστάσιο αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν και δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή».Aνάστατοι είναι οι κάτοικοι που είδαν τις φλόγες να δυναμώνουν και παρακολούθησαν με αγωνία τη μεγάλη μάχη των πυροσβεστών.

Η πυροσβεστική είχε πάντως ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει ένα ακόμα μέτωπο φωτιάς στο Βαθύ Αγίου Νικολάου. 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά στον Κρουσώνα βρίσκεται σε υπό έλεγχο

Back to top button