Europlan

Xaritakis
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης – Καλλιεργούσαν φυτεία κάνναβης σε πολυτελή βίλα στην Αττική

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Συνολικά έξι άτομα συνελήφθησαν, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας στην Αττική, ενώ άλλα τουλάχιστον τέσσερα αναζητούνται για την εμπλοκή τους σε μεγάλο κύκλωμα καλλιέργειας και διακίνησης ινδικής κάνναβης.

Το κύκλωμα φέρεται να καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε πολυτελή βίλα στην Αττική και στη συνέχεια, λειτουργώντας ως εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους για τα μέλη της, να διακινούσε τα ναρκωτικά. Από τις κατασχεθείσες ποσότητες εκτιμάται ότι θα είχε κέρδη από 1 έως και άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

“IN_AND_OUT

Η αρχή του τέλους για τη δράση του κυκλώματος, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς μετρά τουλάχιστον τρεις μήνες, έγινε όταν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έφτασε η πληροφορία ότι 54χρονος Έλληνας καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, παράγει ακατέργαστη ινδική κάνναβη ποικιλίας skunk και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο και στην Αττική.

Ακολούθησε πολύμηνη έρευνα από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου με παρακολούθηση τηλεφώνων, μετά την άρση τηλεφωνικών απορρήτων και φυσική παρακολούθηση των εμπλεκομένων, από την οποία προέκυψε και ο τρόπος δράσης του κυκλώματος.

Mechanical Solutions

Από την πλευρά της Αστυνομίας γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση, την οποία συνέστησε και διεύθυνε ο 54χρονος, ο οποίος στρατολόγησε τα υπόλοιπα μέλη, ανέθεσε ρόλους, συντόνιζε τη δράση τους και χρηματοδοτούσε την εγκατάσταση της καλλιέργειας. Στην κορυφή της πυραμίδας φέρονται δύο ακόμη άτομα, ένας 54χρονος Έλληνας και ένας 33χρονος Ουκρανός, οι οποίοι εμφανίζονται ως οι έχοντες την ευθύνη της καλλιέργειας κάνναβης. Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ένας 51χρονος επαγγελματίας οδηγός ταξί, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του μεταφορέα, ενώ σε άλλον Έλληνα αποδίδεται ο ρόλος του βασικού διακινητή.

Οι πέντε, όπως και ένας ακόμη Έλληνας 41 ετών, συνελήφθησαν στην διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα πρωινές ώρες με εφόδους στην επίμαχη πολυτελή βίλα στο Καπανδρίτι του δήμου Ωρωπού, σε σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι. Δύο ακόμη άτομα – η μία γυναίκα από την Ρουμανία, έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον δύο ακόμη άγνωστα άτομα.

Στην επιχείρηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και της ΕΚΑΜ. Κατασχέθηκαν 343 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος μέχρι 2 μέτρα, πάνω από 150 κιλά ακατέργαστη κάνναβη, περίπου 50 κιλά κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, ποσότητα κάνναβης σε υγρή μορφή, χρήματα, αυτοκίνητα και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων εμπλεκομένων συνεχίζεται.

H επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα στην Αττική

Συνελήφθησαν -7- μέλη, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από 275 κιλά κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, 343 δενδρύλλια κάνναβης, -5- οχήματα καθώς και πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών sim

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης σε πολυτελή μονοκατοικία (βίλα) σε περιοχή της Αττικής.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και  Συνοδών  Αστυνομικών Σκύλων, κατά την οποία συνελήφθησαν εφτά (7) μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ από την επακόλουθη, μεθοδική έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και εγκαταστήσει καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία στην εν λόγω βίλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης και ολοκληρωμένη εγκατάσταση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από ειδικό εξοπλισμό (για την φύτευση, ανάπτυξη, συγκομιδή,  διαχωρισμό-αποφύλωση και αποξήρανση τους), ενώ διαπιστώθηκε ότι σε αυτή καλλιεργούνταν 343 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη βίλα και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 228 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • 47 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • -900- ml χασισέλαιο,
  • -2,93- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 39.468 ευρώ και -3- χρυσές λίρες Αγγλίας,
  • ρολόι χειρός,
  • -5- οχήματα,
  • πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών sim.

Σημειώνεται ότι, οι ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν θα απέφεραν στην εγκληματική οργάνωση χρηματικό όφελος από 1.026.000 έως 2.185.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Με πληροφορίες από ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button