Τετάρτη, 12 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗράκλειο | Εργοδότες ζητούν πίσω το δώρο του Πάσχα - Καταγγελία από...

Ηράκλειο | Εργοδότες ζητούν πίσω το δώρο του Πάσχα – Καταγγελία από τον πρόεδρο του ΕΚΗ

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Παρατράγουδα για άλλη μια χρονιά σημειώνονται στο Ηράκλειο αναφορικά με την καταβολή για το δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα. Ήδη, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, αρκετοί εργαζόμενοι καταγγέλουν τους εργοδότες τους ότι, καταθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς το δώρο του Πάσχα ωστόσο πιεστικά ακόμα και εκβιαστικά με τον φόβο της απόλυσης τους αναγκάζουν να επιστρέψουν τα χρήματα.

“Η επιστροφή του δώρου του Πάσχα κυμαίνεται, μπορεί να είναι ολόκληρο ή μέρος αυτού στο 50% ή στο 60%. Μιλάμε για εργαζόμενους κυρίως που είναι σε καθεστώς αναστολής ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”. Πρόκειται για θλιβερά φαινόμενα τα οποία δεν είναι νέα αλλά καταγράφονται τα τελευταία χρόνια από την περίοδο των μνημονίων, και έχουν αυξηθεί την τελευταία διετιά λόγο της πανδημίας του κορωνοιού” αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

mechanical adv 2021

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ επισημαίνει παράλληλα ότι η κρίση στην αγορά εργασίας σήμερα στο Ηράκλειο είναι πρωτοφανής, καθώς μετά από 27 ολόκληρα χρόνια ο ν. Ηρακλείου πανελλαδικά έρχεται πρώτος στην ανεργία. Μπροστά στην απόγνωση της μη εύρεσης εργασίας ή της ημιαπασχόλησης οι εργαζόμενοι εκβιάζονται στυγνά από τους εργοδότες αναφορικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα και τον μισθό τους.

apostolakis adv 2

Η φτώχεια είναι μεγάλη, στο Ηράκλειο απλώς δεν φαίνεται, δεν δείχνεται, λέει ο κ. Βοργιάς, και τέτοιας μορφής εκμετάλλευσης δεν είδαμε ούτε στα χρόνια των μνημονίων όπου ο τουρισμός απορροφούσε μερικώς τους κραδασμούς των μνημονίων. Η επίσημη καταγραφή της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ είναι συγκλονιστική καθώς στο τέλος του 2020 στο ν. Ηρακλείου οι άνεργοι ξεπερνούσαν τους 80.000, ενώ την ίδια ώρα η “μαύρη” εργασία ζει και βασιλεύει.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ επιτίθεται στην Κυβέρνηση για τον αντεργατικό εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες, αφού επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρο και τις απεργίες!

ΠΗΓΗ: newshub
zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble