Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗράκλειο: Επιχειρηματίας στέλνει στο εδώλιο αστυνομικούς

Ηράκλειο: Επιχειρηματίας στέλνει στο εδώλιο αστυνομικούς

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Για τις 12 Μαρτίου 2021 ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων αστυνομικών ειδικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ  οι οποίοι κατηγορούνται για σωματική βλάβη σε βάρος Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2018, στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην πλατεία Λιονταριών. Ο τότε 36χρονος επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για εξύβριση και απειλή σε βάρος αστυνομικών, ο ίδιος όμως υποστήριζε ότι όχι μόνο δεν έβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, αλλά δέχτηκε και αδικαιολόγητη επίθεση από αυτούς, με αποτέλεσμα να τους μηνύσει και να συλληφθούν κι εκείνοι.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία  βρισκόταν ξημερώματα Κυριακής με φιλική του παρέα στο κέντρο του Ηρακλείου. Κάποια στιγμή είδε ένα φίλο του, στο απέναντι πεζοδρόμιο και του φώναξε «πού είσαι ρε μ…».

apostolakis adv 2

Αμέσως μόλις χαιρέτησε το φίλο του, του επιτέθηκαν, όπως ανέφερε  οι αστυνομικοί, χωρίς λόγο. Τα χτυπήματα που είχε δεχτεί ήταν στο κεφάλι και εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι  δεν χτύπησαν τον επιχειρηματία, αλλά απλώς τον ακινητοποίησαν όταν πρόβαλε αντίσταση, μετά την εξύβρισή τους. Υποστήριξαν  ακόμη ότι ο συλληφθείς «βγήκε από ένα μαγαζί όταν είδε τους αστυνομικούς και άρχισε να τους βρίζει». Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ, «ο επιχειρηματίας αντιστάθηκε όταν επιχειρήθηκε να τον ακινητοποιήσουν για να τον ελέγξουν, χωρίς όμως να ασκήσουν βία σε βάρος του».

Στη διάρκεια ΕΔΕ που είχε διαταχθεί ένας εκ των εμπλεκομένων αστυνομικών είχε καταθέσει: «Περί ώρα 4.30 στις 25/11/2018 διερχόμενοι με τα υπηρεσιακά έγχρωμα περιπολικά οχήματα από τη συμβολή των οδών Δαιδάλου και 25ης Αυγούστου, άτομο το οποίο βρισκόταν στο σημείο, στη θέα μας και παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών μας εξύβρισε λέγοντάς «που πάτε ρε μ…». Σταματήσαμε τα οχήματα μας και κινηθήκαμε προς το μέρος του προκειμένου να τον συλλάβουμε  καθώς έθιξε την τιμή μας ως προσωπικότητες και την ιδιότητά μας ως αστυνομικοί μπροστά σε πολλούς διερχόμενους πολίτες. Χειροπεδήσαμε το εν λόγω άτομο και τότε αυτός άρχισε να μας απειλή λέγοντάς «θα δείτε ποιος είμαι. Θα σας φτιάξω εγώ». Του ζητήσαμε να μας γνωρίσει τα στοιχεία ταυτότητάς του αλλά αυτός αρνήθηκε και εν συνεχεία επανέλαβε τις ανωτέρω απειλές και επί πλέον ότι θα μας υποβάλει μήνυση. Στη συνέχεια οδηγήσαμε το άτομο στο Αστυνομικό Μέγαρο και σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε το δελτίο ταυτότητάς του».

Σημειώνεται τέλος ότι και οι αστυνομικοί μήνυσαν τον επιχειρηματία για εξύβριση, απειλή και απείθεια.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble