ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Επεισόδια με πρωταγωνιστές Πακιστανούς

Σοβαρά επεισόδια έγιναν απόψε, με επίκεντρο την περιοχή του Τυμπακίου, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλές δεκάδες Πακιστανών και έκαναν επιθέσεις εναντίον Ελλήνων κατοίκων της περιοχής.

Ήδη βρίσκονται εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που σε πρώτη φάση διέλυσαν συγκέντρωση Πακιστανών που είχε γίνει στην περιοχή του δρόμου που οδηγεί στο Λαγολιό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και η Αστυνομία ενισχύεται με δυνάμεις που αποστέλλονται από το Ηράκλειο αλλά και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλώσεις των Πακιστανών γίνονται με αφορμή τη χθεσινή συμπλοκή μεταξύ Πακιστανού και Έλληνα στην περιοχή Αναδασμού του Τυμπακίου.

Και χθες το βράδυ, αμέσως μετά το επεισόδιο που κατέληξε σε τραυματισμό του Πακιστανού, άρχισαν να συγκεντρώνονται πολλοί ομοεθνείς του, τους οποίους διέλυσε η Αστυνομία. Απόψε όμως οι Πακιστανοί έχουν φαίνεται οργανωθεί καλύτερα και φέρονται αποφασισμένοι να “εκδικηθούν” τον τραυματισμό του ομοεθνούς τους.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χθεσινό επεισόδιο που έγινε στο χώρο κοντά σε συσκευαστήριο, στην περιοχή του Αναδασμού Τυμπακίου, ένας Πακιστανός μίλησε απρεπώς σε μια εργαζόμενη εκεί Ελληνίδα, η οποία έβαλε τα κλάματα και αποχώρησε. Είδε τη σκηνή ένας Έλληνας που επίσης εργαζόταν εκεί, και ζήτησε το λόγο από τον Πακιστανό. Την ίδια στιγμή όρμησαν εναντίον του Έλληνα μια ομάδα από Πακιστανούς που επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Ευτυχώς όμως εκείνος ήταν χειροδύναμος και κατόρθωσε να τους διαφύγει.

Απόψε, τα επεισόδια άρχισαν όταν συναντήθηκαν στον ίδιο χώρο συγχωριανοί του Έλληνα με Πακιστανούς, Ακολούθησε μεγάλος καυγάς, μέχρι την επέμβαση της Αστυνομίας που απομάκρυνε και διέλυσε όλους τους συμπλεκομένους από το χώρο.

Αυτή τη στιγμή (ώρα 10 το βράδυ) δεν γίνονται επεισόδια, όμως το κλίμα στο Τυμπάκι είναι πολύ βαρύ και προβλέπεται μια δύσκολη νύχτα, με την Αστυνομία επί ποδός.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Τυμπακίου διαβιούν αρκετές εκατοντάδες Πακιστανοί, που εργάζονται κυρίως σε θερμοκήπια της περιοχής.

Back to top button