ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Επαναλειτουργούν οι κινηματογράφοι στο Talos Plazza

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Nόμιμη έκρινε τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού στην περιοχή του “Τάλως”, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν οι κινηματογράφοι.

Το συγκρότημα είχε ανεγερθεί παρανόμως σε περιοχή όπου προβλέπεται μόνο κατοικία από το Σχέδιο Πόλης, άρα δεν μπορούσε να συνεχίζει να λειτουργεί.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ωστόσο ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως, κάτι που ενέκρινε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει μετά από μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ανταγωνιστικού πολυκινηματογράφου “Τεχνόπολις”, κατά των οργάνων της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου ο οποίος παλαιότερα είχε επιτρέψει την ίδρυση πολυκινηματογράφου στην περιοχή “Τάλως”.

“IN_AND_OUT

Με την προσφυγή αυτή ζητούσαν να ακυρωθεί και να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία των κινηματογράφων του εμπορικού κέντρου.

Σε προηγούμενη απόφασή του άλλώστε, το ΣτΕ χαρακτήριζε παράνομη τη λειτουργία πολυκινηματογράφου σε περιοχή όπου προβλέπεται μόνο κατοικία, ενώ είχε αποφασίσει αρνητικά και για τον δεύτερο τρόπο που είχε επιχειρηθεί να λυθεί το θέμα, μέσω του αιτήματος “τακτοποίησης” των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Mechanical Solutions

Πλέον, προχωρά κανονικά η σημειακή τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή και ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων.

Μάλιστα, η διαχειρίστρια εταιρία ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button