ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Επαναλειτουργεί το μουσείο Χριστιανικής τέχνης

Επαναλειτουργεί από την 1η Ιουλίου το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» στην ομώνυμη πλατεία του Ηρακλείου, δίπλα τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι φρόντισαν να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα και οι συστάσεις των αρμοδίων κρατικών και επιστημονικών φορέων ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής περιήγηση σε όλα τα τμήματα και τις συλλογές του, στο πλαίσιο των προφυλάξεων που λαμβάνονται παγκοσμίως λόγω της πανδημίας COVID-19.

caffeine adv2020b

Ειδικότερα, στην είσοδο και σε άλλους χώρους τοποθετούνται: περισχοίνιση ώστε να διαχωρίζονται οι επισκέπτες, πινακίδες με λεπτομερείς οδηγίες, καθώς και ειδική σήμανση που θα καθορίζει τις αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών. Επίσης, η διαδρομή που έχει καθοριστεί ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός επισημαίνεται με ειδικές ευδιάκριτες πινακίδες και βέλη.

Ο κλιματισμός είναι ήδη από το ξεκίνημα της λειτουργίας εναρμονισμένος με τις συστάσεις που δίδονται σήμερα και η λειτουργία του είναι ασφαλής.

neratzoulis neo

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, αλλά και με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους επισκέπτες μας, ενημερώνουμε ότι:

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο Μουσείο. Παρομοίως υποχρεωτική είναι και για τους εργαζόμενους. Μόνο για τα παιδιά είναι προαιρετική.
  2. Η απόσταση των 2 μέτρων ανάμεσα στους επισκέπτες είναι επίσης υποχρεωτική.
  3. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεγχόμενη και θα εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.
  4. Η είσοδος στον χώρο του πωλητηρίου είναι επίσης ελεγχόμενη και θα εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.
  5. Στην είσοδο και σε όλους τους χώρους υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά.
  6. Οι επισκέπτες που μπορούν να παραμένουν ταυτόχρονα στο Μουσείο, αλλά διασκορπισμένοι σε όλους τους χώρους και με αυστηρή τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων δεν θα υπερβαίνουν τους 20. Το ίδιο ισχύει και για τις οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (γκρουπ).
  7. Παρακαλούνται οι επισκέπτες μας να επιλέγουν ανέπαφες συναλλαγές (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες) για τα εισιτήρια και τις αγορές από το πωλητήριο.

Προσευχόμεθα και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια και να επανέλθουμε σε πλήρη δραστηριότητα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις που έχουμε ήδη προγραμματίσει.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη ώς Κυριακή 09:30-15:30. Κάθε Δευτέρα το Μουσείο θα παραμένει κλειστό ώστε να πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες απολυμάνσεις.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button