ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους σεισμούς σε σχολεία

Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η σεισμολογία στο σχολείο: πιλοτική εφαρμογή σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου». Την σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πλειώνη. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 24.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα τους 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 25 σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου και στόχο έχει την:

caffeine adv 2021

-Ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας  στο αντικείμενου του σεισμού.

-Εγκατάσταση σεισμολογικών οργάνων για τη ενίσχυση επιχειρησιακών δράσεων πολιτικής προστασίας.

neratzoulis neo

-Εκλαΐκευση σεισμολογικών εννοιών μέσω της διαθεματικής σύνδεσής τους με τις γνώσεις του σχολείου.

-Εξειδίκευση των σχεδίων προστασίας έναντι του σεισμού στις σχολικές μονάδες.

-Διάχυση των αποτελεσμάτων σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της πόλης του Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν» προϋποθέτει την  ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button