ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υπογειοποίηση 20 κάδων

Τη χρηματοδότηση για την προμήθεια και την εγκατάσταση 20 υπόγειων κάδων εξασφάλισε ο δήμος Ηρακλείου.

Πρόκειται για το έργο «Αισθητική, Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων δήμου Ηρακλείου Κρήτης μέσω της ανάπτυξης συστήματος υπογειοποιημένης αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων» το οποίο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

caffeine adv2020b

To έργο είναι προϋπολογισμού 375.113,00 ευρώ και περιλαμβάνει την τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε 10 επιλεγμένα σημεία της πόλης (από δύο, έναν για σύμμεικτα απορρίμματα και έναν για ανακύκλωση, σε κάθε σημείο).

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί είναι η Δουκός Μποφώρ και Λεωφ. Νιάρχου (Χημείο), η Πλατεία Κουντουριώτη (Παραλιακή), η Παραλιακή, στην περιοχή του πρώην Ξενία, η Παραλιακή, Σοφοκλή Βενιζέλου και Χαρκούτση (Δημοτική Αστυνομία) και στο παρκάκι μετά το «Μητέρα», είναι η Πλατεία Μουσείου (πίσω από τον ΕΟΤ), η Πλατεία Νικηφόρου Φωκά (Σταυρός), το Πάρκο Θεοτοκοπούλου (είσοδος οδού Μινωταύρου), η Πλατεία Ελευθερίας και η Πλατεία Δασκαλογιάννη.

neratzoulis neo

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσουμε σε μια σημαντική όσο και στοχευμένη παρέμβαση που θα βελτιώσει κι άλλο την εικόνα της καθαριότητας στο Ηράκλειο».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button