ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Δράσεις για την ενδοοικογενειακή βία

Ένα νέο έργο το οποίο σκοπό έχει να περιορίσει τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, υλοποιεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.

Πρόκειται για το έργο «Η άλλη πλευρά της ιστορίας: Οι Δράστες σε διαδικασία Αλλαγής» (OOSPC) το οποίο έχει σκοπό να αποτρέψει την περαιτέρω ενδοοικογενειακή βία και να αλλάξει τα βίαια πρότυπα συμπεριφοράς των θυτών.

caffeine adv2020b

Στόχος είναι να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα διδάξουν στους δράστες ενδοοικογενειακής βίας πως να υιοθετήσουν μη βίαιη συμπεριφορά στις διαπροσωπικές σχέσεις και να κατανοήσουν τον αντίκτυπο της ενδοοικογενειακής βίας σε αυτούς, την οικογένεια και την κοινότητά τους.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι:

neratzoulis neo
  • Βελτιωμένη ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη των προγραμμάτων θυτών ως σημαντικό στοιχείο μιας ολοκληρωμένης / περιεκτικής προσέγγισης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
  • Αυξημένη γνώση και κατανόηση των επαγγελματιών πρώτης γραμμής σχετικά με τη δυναμική πίσω από την ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση και τις τυπικές πεποιθήσεις, αξίες και τακτική των δραστών.
  • Ενισχυμένη συνεργασία πολλών οργανισμών στο πεδίο δράσης του έργου.

Επίσης, θα δημιουργηθούν κατάλληλα εργαλεία και θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη καταχρηστικών πρακτικών και θα παροτρύνουν το κοινό και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ενωθούν ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία.

Το έργο ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2020 και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία φορέων από την Κύπρο Ιταλία, Ρουμανία Ηνωμένο Βασίλειο:

  • The Association for the Prevention and Handling of Violence in the Family- APHVF, Κύπρος, Συντονιστής Προγράμματος,  Bournemouth University (BU)- Ηνωμένο Βασίλειο, Centro di Ascolto Uomini Maltrattanti Onlus- CAM, Ιταλία,
  • Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Κρήτης, Ελλάδα, European Knowledge Spot, Ελλάδα
  • Direcțiade Asistență Socială și Medicală, Cluj-Napoca-DASM, Ρουμανία.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας(REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020), η περίοδος υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες με προϋπολογισμό 505,543.00€, και συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης 80%.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button