ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Δήμος και ΙΤΕ προχωρούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης

Η σημασία που δίνει ο Δήμος Ηρακλείου στην κατάθεση γνώμης από τους δημότες σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να έχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης, τονίστηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου με θέμα «Πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το αστικό περιβάλλον».

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στον χώρο του Δημοτικού Κέντρου Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας,  «Δημοσκόπιο», στη Νέα Αλικαρνασσό, παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, καθώς και καθηγητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

brands heaven2021

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Ηρακλείου στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης, τις προοπτικές που υπάρχουν ώστε αυτές οι υπηρεσίες να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον, ανέλυσαν την συνεργασία του Ινστιτούτου πληροφορικής του ΙΤΕ με τον Δήμο, παρουσιάσθηκαν στατιστικά αποτελέσματα από την χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών από τους πολίτες και οι διεθνείς διακρίσεις της πόλης μας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η σημασία που δίνει ο Δήμος στην κατάθεση γνώμης από τους δημότες  σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να έχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης, ενώ έγινε συζήτηση και για το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, καθώς και των δεδομένων που παράγονται από την δημόσια σφαίρα της αστικής ζωής.

neratzoulis neo

Ομιλητές ήταν οι:

  • Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, Διευθυντής ΙΠ-ΙΤΕ : «Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Ηρακλείου.Η συμβολή του ΙΠ-ΙΤΕ».
  • Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης : «Καινοτόμες ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες για έξυπνες πόλεις».
  • Δρ. Γεώργιος Μαργέτης, Εργαστήριο HCI και  Δρ. Στέφανος Παπαδάκης,Εργαστήριο TNL : «Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας έξυπνης πόλης του Δήμου Ηρακλείου».
  • Μοχιανάκης Κωστής, Προϊστάμενος πληροφορικής, επικοινωνιών και διαφάνειας Δήμου Ηρακλείου : «Κρίσιμες αποφάσεις στην πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης μας».

Το εργαστήριο συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοσκοπίου και αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button