ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Δημιουργείται δίκτυο εξωτερικών απινιδωτώνΣτη δημιουργία δικτύου εξωτερικών απινιδωτών προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφη στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, από την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Κοντάκη. Με τη σύμβαση αυτή, ο Δήμος Ηρακλείου, διά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη συμβολή του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, αναλαμβάνει την προμήθεια και την τοποθέτηση νέων απινιδωτών σε διάφορα σημεία του Δήμου, τη συντήρηση των ήδη υφιστάμενων καθώς και την ηλεκτρονική καταγραφή των σημείων όπου θα τοποθετηθούν.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης -και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής- αναλαμβάνει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την πιστοποιημένη εκπαίδευση υπαλλήλων του Δ. Ηρακλείου στη χρήση απινιδωτών και την πρώτη αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη σύμβαση δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο δίκτυο και σε άλλους τοπικούς φορείς, οργανισμούς, ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία, ιδιώτες κ.ά.

swell adv 2021

Αμέσως μετά την υπογραφή ο δήμαρχος δήλωσε: «Η δημιουργία δικτύου απινιδωτών είναι μια διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό. Έχοντας την τύχη να διαθέτουμε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τόπο μας, συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο δίκτυο και στην πόλη μας και με αυτόν τον τρόπο να είμαστε σε θέση να σώζουμε ζωές».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button