ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στις γιορτέςΓια μία ακόμη φορά δεκάδες ήταν τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε επίπεδο Κρήτης για παραβάσεις που αφορούσαν στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός ανέφερε πως ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι κάτι το ξεχωριστό όσον αφορά τις παραβάσεις και πως ο χριστουγεννιάτικος σχεδιασμός δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας, θα καταγραφεί στο ενεργητικό της με έναν ιδιαίτερο τρόπο. «Ποιος θα περίμενε ότι η Δημοτική Αστυνομία, θα έμπαινε σε νοσοκομεία, λεωφορεία, εκκλησίες ακόμη και σε οικίες για να κάνει ελέγχους ακόμη κι αν αυτοί αφορούν την δημόσια υγεία».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο κ. Παττακός, ξεκαθάρισε πως όσον αφορά την Δημοτική Αστυνομία, δεν υπάρχει η πρόθεση να μπει σε κάποιο σπίτι για έλεγχο. «Το τελευταίο ΦΕΚ λέει ότι απαγορεύεται η συνεύρεση πάνω από 9 άτομα. Όταν όμως γίνει μια καταγγελία, σε κάποιο σπίτι ή γίνεται γλέντι, η Δημοτική Αστυνομία έχει την υποχρέωση να λειτουργήσει. Δεν χρειάζεται η εντολή του Εισαγγελέα».

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό, το εν λόγω ΦΕΚ υπενθυμίζει τρεις υποχρεώσεις του Δήμου Ηρακλείου. «Η μία αφορά τους Ρομά, όπου έχουμε υποχρέωση να ενημερωθούν και τις ημέρες αυτές να περιοριστούν όπως ο υπόλοιπος κόσμος στον καταυλισμό χωρίς την διενέργεια συναθροίσεων. Επίσης, ο Δήμος έχει την υποχρέωση να προσέξει το θέμα της αστεγίας και των άλλων ανθρώπων που έχουν προβλήματα. Το τελευταίο που γράφει, είναι ότι οι κοινωνικές δομές θα συνεχίσουν και τις ημέρες των εορτών να στηρίζουν με τρόφιμα και φαγητό τις ευπαθείς ομάδες, ακόμη και τις ημέρες των αργιών».

swell adv 2021

Τέλος, όσον αφορά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Κρήτη, ο κ. Παττακός ανέφερε πως ο Νοέμβριος ήταν ένας δύσκολος μήνας ίσως κι ο χειρότερος στις παραβάσεις από τη πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας. «Είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό παραβάσεων στον Δήμο Ηρακλείου. Έχουν βεβαιωθεί πολλές παραβάσεις σε σχέση με το μέγεθος της αρμοδιότητας της. Ο Δεκέμβριος φαίνεται να είναι καλύτερος καθώς έχει γίνει μια ελάφρυνση στα περιοριστικά μέτρα. Αυτό που παρατηρείται όμως, είναι η αυξημένη κινητικότητα αυτοκινήτων και πεζών, από τότε που εφαρμόστηκε η μέθοδος click away, χωρίς να αφήσω να εννοηθεί ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτό».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button