ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Αρχισε ο σχεδιασμός για την δημιουργία νέου Σχολείου Ευρωπαικής Παιδείας

Τελευταία ενημέρωση:

Το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου 15 περίπου στρεμμάτων στις Βούτες, ιδιοκτησίας Πανεπιστήμιου Κρήτης, για την ανέγερση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, συζητήθηκε σε σημερινή σύσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς.

Στη σύσκεψη, που έγινε στην Περιφέρεια, συμμετείχαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας, ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ) του Υπουργείου Υποδομών Γιάννης Χαρωνίτης, η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη, ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Σχολείου Άντα Μπατάλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ευρωπαϊκού Σχολείου Gian Andrea Carancini, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Σουφαλιδάκης και οι μελετητές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου και όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς, όπως αναφέρθηκε, στηρίζουν την παραχώρηση του οικοπεδικού χώρου ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου για την ανέγερση του νέου Ευρωπαϊκού Σχολείου, ωστόσο αναμένεται η επίσημη έγκριση της Συγκλήτου που θα συνεδριάσει για το θέμα στις 29 Νοεμβρίου.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε: «Πιστεύω πως μέχρι τέλος Νοεμβρίου που θα συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα έχουν εξευρεθεί όλες οι λύσεις που χρειάζονται ακόμα, για να ολοκληρωθεί η μελέτη. Υπάρχει ένα θετικό κλίμα από πλευράς του Πανεπιστημίου και του κυρίου Πρύτανη αλλά και από πλευράς του Δήμου Ηρακλείου, ούτως ώστε μέσα σε ένα οκτάμηνο να μπορεί να ολοκληρωθεί η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, έτσι ώστε στη συνέχεια να εντάξουμε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή άλλης μορφής χρηματοδότηση για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχολείου, που είναι μια εξαιρετικά σημαντική υποδομή, και θα διαθέτει από νηπιαγωγείο μέχρι λύκειο».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σημείωσε, ακόμη, πως «εκτίμησή μας είναι ότι το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί μέσα στο 2019. Άρα, μέριμνα της Περιφέρειας του Δήμου και του Πανεπιστημίου είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να μπορέσει να στεγάσει 750 παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο που χρειάζεται ολοκληρωθεί η μελέτη. Εμείς από την πλευρά μας διεκδικούμε, μαζί με τον κ. Χαρωνίτη που είναι ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών, να μπορεί να εγκριθεί η τελική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της μελέτης. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 15 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει με παλιά απόφαση η Πρυτανεία και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τώρα χρειάζεται η Σύγκλητος να επικαιροποιήσει την απόφαση και θεωρώ ότι με τη συνεργασία που υπάρχει και το θετικό πνεύμα του κυρίου Ζώρα πιστεύουμε και όλης της Συγκλήτου θα προχωρήσει ένα σπουδαίο έργο που αφορά τα παιδιά».

Παράλληλα, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Σχολείου τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργεί «Θερινό Σχολείο» για την κάλυψη σχετικών αναγκών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close