ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Απόψε το βράδυ η φωταγώγηση των πέντε στολισμένων Χριστουγεννιάτικων δέντρων

Ανοίγει σήμερα η… αυλαία για το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» καθώς είναι έτοιμο πλέον να δεχθεί τους πολίτες και επισκέπτες του Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι… πύλες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, που φέτος – σύμφωνα με τους διοργανωτές – θα είναι ένα «ταξίδι στην χώρα των ξωτικών» ανοίγουν σήμερα στις 9 το βράδυ.

Τότε, ο δήμαρχος Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει την φωταγώγηση των πέντε στολισμένων Χριστουγεννιάτικων δέντρων που βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα

Μουσική επιμέλεια music club

105,8 fm.

17:00-19:00 Το εργαστήρι πηλού της Σχολικής Μελέτης υποδέχεται τους μικρούς αγγειοπλάστες.

18:00 Κεντρική Σκηνή: Vitalio Magic Show

19:30 Σύνολο κρουστών «ΒΑΤΑΛΑ CRETA». Με τέσσερα διαφορετικά είδη τυμπάνων δημιουργεί μια δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία.

20:30 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

21:00 Φωταγώγηση της συστάδας των πέντε δέντρων από τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Στη συνέχεια οι Alan Dalon θα πάρουν την σκυτάλη της διασκέδασης.

Το trio Βαγγελιώ Φασουλάκη – Σωτήρης Αλεξάκης – Νίκος Βέργος και μαζί τους επί σκηνής ο Στέφανος Κουρουπάκης.

Κάθε σπιτάκι και μία… έκπληξη

Κάθε σπιτάκι επιφυλάσσει και μία… έκπληξη για όσους βρεθούν στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» που θα παραμείνει στην πλατεία Ελευθερίας έως τις 6 Ιανουαρίου.

Κάποια από τα σπιτάκια είναι:

Μία βόλτα πάνω από την πόλη …

Όλοι μπορούν να κάνουν μία βόλτα με έναν από τους Τάρανδους του Άη Βασίλη και να γίνουν βοηθοί του! Όλοι μπορούν να δουν την πόλη από ψηλά και να σκορπίσουν δώρα … με την πολύτιμη βοήθεια και την τεχνολογία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

Χριστούγεννα …On Stage

Μουσική, χορός και τραγούδι, κάλαντα, αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα, μάγοι, κλόουν και ζογκλέρ, ο καραγκιόζης και κομμάτια της παράδοσης μας θα ξεδιπλωθούν στην σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» …ενώ θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις!

Ένας περίπατος γιορτής και δημιουργίας

Έναν περίπατο δημιουργικό σε μία γειτονιά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» γεμάτη με εικαστικές κατασκευές, με συγχρονισμένο φωτισμό και μουσική αλλά και με μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες του λαμπερού χωριού! Την επιμέλεια έχει και πάλι το ΙΤΕ…

Το σπιτάκι των ξωτικών

Το ΙΤΕ έχει φροντίσει για μία σειρά από ευρηματικά παιγνίδια όπως «το παιγνίδι της Βασιλόπιτας» και αναζητώντας το φλουρί! Το παιχνίδι των οικολογικών δώρων, η παράδοση των δώρων σε όλο τον κόσμο, «Βοήθησε τον Άη Βασίλη να μοιράσει τα δώρα στις καμινάδες».

Τα γλυκά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

Μικροί και μεγάλοι με την πολύτιμη συμβολή Πολιτιστικών Συλλόγων, φίλων και εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά! Μυρωδιές από κανελλογαρύφαλλο και πορτοκάλι θα γεμίσουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό και όλοι θα μπορέσουν να πάρουν ένα κέρασμα…

Το σπιτάκι των εκπλήξεων

Το ΙΤΕ φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει η φωτογραφία των επισκεπτών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στη ντουλάπα με το μαγικό καθρέφτη και τις διαφορετικές φορεσιές, για να τυπώσουν τη δική τους εορταστική καρτ-ποστάλ με μια παλιά φωτογραφική μηχανή, για να τηλεφωνήσουν στον Άη Βασίλη και για να μαζέψουν τα δώρα που του έπεσαν!

Το σπιτάκι με τα παραμύθια

Στους «Επτά περιπετειακούς μύθους» της Αργυρώς Παπαδάκη θα μπορούν να συμμετέχουν στο πλαίσιο μίας διαδραστικής αφήγησης και να παίζουν τα παιδιά που θα μπουν στο σπιτάκι με τα παραμύθια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» με την πολύτιμη επιμέλεια του ΙΤΕ.

Το σινεμά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

Θα γίνονται προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια.

Το σπιτάκι του Άη Βασίλη

Ο Άη Βασίλης του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» περιμένει όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, να τα πάρει αγκαλιά για μία όμορφη φωτογραφία…

Στην αναμονή ωστόσο μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν – με την βοήθεια του ΙΤΕ- το εργαστήριο του Άη Βασίλη!

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη

Συγγραφείς παραμυθιών αφηγούνται στα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες, όμως η αφήγηση συνδυάζεται και με άλλες εικαστικές και χειροτεχνικές δραστηριότητες.

Το σπίτι των χρωμάτων

Τα παιδιά με την βοήθεια των ξωτικών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» φτιάχνουν και ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη

Χριστούγεννα χωρίς γράμμα στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών δεν γίνονται! Όλα τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους στον Άη Βασίλη και φροντίζουν για την αποστολή του μέσα στο Ταχυδρομείο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»!

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close