ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ανοίγει μέρος του νέου Πάρκου Γεωργιάδη

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το τμήμα του ανακαινισμένου Πάρκου Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο. Ειδικότερα παραδίδεται σε χρήση, η ανακατασκευασμένη παιδική χαρά του πάρκου, αλλά και οι χώροι που έως τώρα έχουν αναπλαστεί.

Το τμήμα που παραδίδεται σήμερα έχει είσοδο από τη λεωφόρο Χαριλάου Τρικούπη, στο σημείο της συμβολής της με τη λεωφόρο Δημοκρατίας .

caffeine adv2020b

Το έργο παραδίδεται με μία απόκλιση κάποιων ημερών από τους τελευταίους υπολογισμούς της Λότζια καθώς εκκρεμούσε να τοποθετηθούν τα παγκάκια.

Μετά από την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος, θα  συνεχιστούν  οι εργασίες του βορειότερου τμήματος που περιλαμβάνει και τον χώρο του αναψυκτήριου ώστε το έργο να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες, βάσει τω αρχικών χρονοδιαγραμμάτων, τον Οκτώβριο του 2020.

neratzoulis neo

Ανάδοχος για την Ανάπλαση της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι για την υλοποίηση της αλυσίδας έργων που ξεκινά από το πάρκο Γεωργιάδη και κλείνει με την περιπατητική διαδρομή των ενετικών τειχών ξεκινά σύντομα να υλοποιείται.

Πρόκειται για την Ανάπλαση της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου η οποία επίσης μπαίνει σε τροχιά ανάπλασης, καθώς αναδείχθηκε ανάδοχος μετά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβλέπονται νησίδα στη μέση, φαρδιά πεζοδρόμια με προσβάσιμες ράμπες και οδεύσεις τυφλών, φωτιστικά led, κυκλικός κόμβος στη μέση της διαδρομής, ανάδειξη των τειχών και νέες υποδομές για τη ΔΕΥΑΗ.

“Εμάς οι μακέτες οδηγούν σε έργα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασακης.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button