ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: 13 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Κυριακή

Δεκατρία νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Κυριακή για την Κρήτη και όλα επικεντρώνονται στον νομό Ηρακλείου σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Κρήτη ήδη από το Σάββατο έχει ανέλθει στα 413. Τα 13 καταγεγραμμένα κρούσματα σε μία ημέρα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για τον νομό Ηρακλείου. Πριν από δύο εβδομάδες, οι καταγραφές 8 έως 10 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο είχαν οδηγήσει στην ένταξη του νομού στη λίστα των περιοχών όπου εφαρμόζονται ειδικά περιοριστικά μέτρα. Σημειώνεται πως την προηγούμενη Κυριακή, στις 6/9 είχε πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο συγκέντρωση περίπου 500 ατόμων (φωτογραφία) χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, με αίτημα την μη υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.

caffeine adv2020b

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων περιστατικών είναι κι ένας γιατρός του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο ο οποίος βρέθηκε θετικός σε τεστ που του έγινε μόλις επέστρεψε από διακοπές στην Μήλο. Για το κρούσμα έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και έχει γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών του γιατρού και αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που έχουν διενεργηθεί.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θετικός στον ιό βρέθηκε κι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Ο αστυνομικός φαίνεται ότι είχε επαφές με θετικό κρούσμα και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα.

neratzoulis neo

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, την Παρασκευή και το Σάββατο ανακοινώθηκαν τέσσερα κρούσματα στο Ηράκλειο, 7 στο Ρέθυμνο, 2 στα Χανιά κι ένα στο Λασίθι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή, τα ειδικά έκτακτα μέτρα που είχαν ισχύ έως και την Δευτέρα σε Ηράκλειο και Χανιά παρατείνονται, εξαιτίας της επιδημιολογικής εικόνας που έχει καταγραφεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η κατάσταση θα εξετάζεται κάθε τρεις ημέρες και θα αποφασίζεται η άρση ή η συνέχιση των μέτρων.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button