ΚΡΗΤΗ

Υπεγράφη η χρηματοδότηση για το «Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης»

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης με το νέο ΕΣΠΑ αφού χθες ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης υπέγραψε απόφαση χρηματοδότησης του έργου, επισφραγίζοντας την υλοποίηση ενός έργου που αποτέλεσε διεκδίκηση και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών. Το συνολικό κόστος του έργου θα πλησιάσει τα 11 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του νέου ΕΣΠΑ, τόσο για την ολοκλήρωση της μελέτης όσο και για την εκπόνηση του ίδιου του έργου.

Η απόφαση του Υπουργού Υγείας αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έγκριση σκοπιμότητας ολοκλήρωσης της μελέτης και υλοποίησης του έργου με τον διακριτικό τίτλο: «Τμήμα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης Λασιθίου στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νεάπολης, Διαλυνάκειο» και στηρίζεται σε μια σειρά από γνωμοδοτήσεις, εγκρίσεις και αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς σχετικά με το έργο οι οποίες καταλήγουν στην περιγραφή της απόφασης του κ. Βορίδη και την εξειδίκευση των δαπανών του έργου σε δύο κατηγορίες: Η πρώτη, αφορά την ολοκλήρωση της μελέτης, ενδεικτικού προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και η δεύτερη την υλοποίηση του έργου του Κέντρου ενδεικτικού προϋπολογισμού 8.000.000 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανόμενων των επιβαρύνσεων πλέον του ΦΠΑ.

caffeine adv2020b

Πηγή χρηματοδότησης θα είναι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ και οι διαδικασίες υλοποίησης θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης ένταξης του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης.

Για αποτέλεσμα που προκύπτει από τη συνεργασία του Υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, γίνεται λόγος από τις δύο πλευρές.

neratzoulis neo

Μιχάλης Ατσαλάκης

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button