ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Η ημερίδα για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες που οργάνωσαν ΠΕΔ Κρήτης και ΚΕΔΕ

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 13/07/2022 στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), η ενημερωτική ημερίδα για το «Μηχανισμό Υποστήριξης Ψηφιακών Υπηρεσιών Ο.Τ.Α.»  που οργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και την ΚΕΔΕ.

Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλά στελέχη Δήμων από όλη την Κρήτη, μεταξύ των οποίων προϊστάμενοι Οικονομικών και άλλων Υπηρεσιών.

“ΧΡΥΣΟΣ

Τους συμμετέχοντες χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης και αναφέρθηκε στους στόχους της ημερίδας που είναι η αντιμετώπιση των ζητημάτων σχετικά με  την λειτουργία των ψηφιακών συστημάτων της Τ.Α,  αλλά και η ενημέρωση για τα νέες εφαρμογές που θα ακολουθήσουν.

Τόνισε επίσης ότι στη νέα εποχή, που θα είναι ψηφιακή και παράλληλα οικολογική, κυριαρχεί η αλλαγή δομών και νοοτροπίας, αλλά και η ψηφιακή κατάρτιση  του προσωπικού.

“IN_AND_OUT

Ο κ. Κουράκης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να υπάρχουν παντού ψηφιακές υποδομές, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες ισότιμα τα αγαθά της ψηφιακής εποχής.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες δημιουργίας ψηφιακών πόλεων, που σημαίνει ότι ένας πολίτης θα μπορεί να διαλειτουργεί με τον Δήμο του ακόμα και όταν δεν βρίσκεται εκεί.

Mechanical Solutions

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ανέφερε ακόμη ότι η Κάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εμπεριέχει το στοιχείο της Ισότητας, που σημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλίζεται ισότητα όλων στην πρόσβαση των ψηφιακών υπηρεσιών

Ο κ. Κουράκης κατέληξε τονίζοντας ότι για τις υπηρεσίες που προσφέρει το προσωπικό των ΟΤΑ στον ψηφιακό κόσμο που δημιουργείται, θα πρέπει να λαμβάνει δίκαιη αμοιβή, όπως όλο γενικά το προσωπικό των ΟΤΑ .

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιάννης Τσιάμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία που οδηγεί στη νέα, ψηφιακή εποχή, καθώς και στα βήματα που κάνει προς την κατεύθυνση αυτή η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και τα παριστάμενα στελέχη των Δήμων της Κρήτης έθεσαν διάφορα ερωτήματα, στα οποία απάντησαν οι ειδικοί.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έως τώρα λειτουργία των υφιστάμενων ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς και για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα προστεθούν προς χρήση μέσω του govhub.gr .

Τέλος, ιδιαίτερη ανάλυση έγινε για τη νέα πλατφόρμα υπολογισμού του δημοτικού τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων καταστημάτων, για την υπηρεσία για τον υπολογισμό και την είσπραξη του τέλους παρεπιδημούντων, κ.α.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button