ΚΡΗΤΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και ΒΟΑΚ στα έργα του ταμείου ανάκαμψης

Η  ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και των Κυκλάδων,η  ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας περιλαμβάνονται στις επενδύσεις του τομέα ενέργειας που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών θα επιτρέψει την αξιοποίηση του δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Αιγαίο και τη μείωση του κόστους παραγωγής ρεύματος καθώς οι ακριβές και ρυπογόνες μονάδες στα νησιά που λειτουργούν με πετρέλαιο θα περάσουν σε καθεστώς εφεδρείας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για την Κρήτη, το έργο που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η δεύτερη φάση της διασύνδεσης, Ηράκλειο – Αττική, καθώς η πρώτη φάση (Χανιά – Πελοπόννησος) πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν την τιμητική τους μεταξύ των projects που θα προχωρήσουν με τη στήριξη – και τις αυστηρές προδιαγραφές – του Ταμείου Ανάκαμψης. Ανάμεσα στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό είναι  και η ανατολική επέκταση του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button