ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Υπογραφές για την κομποστοποίηση των βιοαποβλήτωνΟ Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκης Θεοδόσης, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Καλογεράκης Ζαχαρίας και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης  του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΙΑ ΟΨΗ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» προχώρησαν στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιεράπετρας, του ΕΣΔΑΚ και της εταιρίας ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε που επελέγη μετά από  δημόσιο ανοικτό διεθνή διαγωνισμό.

Η σύμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής (85%) και από Εθνικούς Πόρους με αρχικό προϋπολογισμό 2.055.260,91€ και τελικό προϋπολογισμό του έργου μετά την έκπτωση που διαμορφώνεται σε 1.802.360,97€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Με το προτεινόμενο έργο θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή των έργων υποδομής για τη λειτουργία της Μονάδας Διαχείρισης και Κομποστοποίησης Δήμου Ιεράπετρας. Το έργο περιλαμβάνει έργα οδοποιίας, υδραυλικά, οικοδομικά, ηλεκτρομηχανολογικά καθώς και προμήθεια εξοπλισμού και δοκιμαστική λειτουργία διάρκειας τριών μηνών.

Η μονάδα εκτιμάται ότι θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των δήμων Ιεράπετρας και Σητείας με συνολικό εξυπηρετούμενο πληθυσμό 44.783 το 2011 (46.607 εκτιμώμενο το 2025). Η δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται σε 4.700 τόνους και η προβλεπόμενη παραγωγή κομπόστ διαμορφώνεται περίπου σε 2380 τόνοι σε ετήσια βάση.

swell adv 2021

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την διαχείριση των αστικών αποβλήτων στους δύο δήμους, τόσο περιβαλλοντικά όσο και τεχνικά, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των ανακυκλώσιμων στο πλαίσιο της μετάβασης στην κυκλική οικονομία. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής και την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ο ΕΣΔΑΚ και οι Δήμοι μέλη του θα έχουν πραγματοποιήσει άλλο ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη των στόχων του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κρήτης.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button