ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάςΠέντε συνεχόμενες ώρες πάλευαν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής για να καταφέρουν να περιορίσουν και να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά.Από τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος οι πυροσβέστες βρίσκονταν αντιμέτωποι με το μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που απειλούσε κατοικίες και θερμοκήπια καθώς και μεγάλη σε έκταση δασική περιοχή.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε δύσβατη περιοχή καθώς ήταν γεμάτη πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκηπίων, αλλά και κατοικίες, με αποτέλεσμα να γίνεται εκτίναξη των κουκουναριών σε μεγάλη απόσταση και να δημιουργεί μικρές εστίες, κάτι το οποίο δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό την κατάσβεση.Η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή εντάσεως έως 8 Μποφόρ.

Σύμφωνα με όσα είπε στο CNA.GR ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Καράμπελας:

“Περιορίσαμε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά παραμένουν πάρα πολλές μικροεστίες, τις οποίες θα επιχειρούμε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να σβήσουν εντελώς”.

“Στην μεγάλη μάχη που δώσαμε με τα δέκα πυροσβεστικά οχήματα, τους είκοσι άνδρες και τα δύο τμήματα πεζοπόρων, στάθηκαν δίπλα μας οι εθελοντές σαμαρείτες, οι υδροφόρες του δήμου αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έδωσαν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς”.

“Ένα θετικό το οποίο βοήθησε πολύ ήταν πως οι δυνατοί άνεμοι κόπασαν και βοήθησε αρκετά στο να μην επεκταθεί στις κατοικίες και στα θερμοκήπια”.

Συμπληρώνοντας και κλείνοντας ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Καράμπελα ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Θα μείνουμε εδώ και θα επιχειρούμε μέχρι το πρωί για να σβήσουν οι μικροεστίες διότι υπάρχει φόβος και κίνδυνος να αυξηθούν ξανά οι άνεμοι και να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις”CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close