ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Θα κατασκευαστεί η πρώτη παραλία για ΑΜΕΑ

Με χαρά άκουσα τελευταία, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιεράπετρας, ότι δόθηκε επιτέλους λύση για την ολοκλήρωση της κατασκευής της παραλίας ΑΜΕΑ στην Ιεράπετρα, με την παράληλη τοποθέτηση του seatrac, ένα πρωτοποριακό σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός (seatrac), είναι φορητός, αυτόνομος ενεργειακά (δουλεύει με ηλιακή ενέργεια), είναι μια Ελληνική πατέντα μιας ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών, που ολοκληρώθηκε το 2012, ενώ στις 17-Σεπ.-2013 κέρδισε το Α’ Βραβείο καινοτομίας από τον ΣΕΒ και έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα σε 22 παραλίες στην Ελλάδα. (www.tobea.gr).

caffeine adv2020b

Ο πρώτος μηχανισμός στη Κρήτη απ’ ότι φαίνεται, θα τοποθετηθεί στην Ιεράπετρα.

Πιστεύω πως η συγκεκριμένη παραλία, στη θέση που επιλέχθηκε, όπως θα διαμορφωθεί οριστικά, θα διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα, θα γίνει ένας πόλος έλξης για ΑμΕΑ και των συνοδών αυτών, ενώ θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον τουλάχιστο σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο από τουριστικά γραφεία, που ασχολούνται αποκλειστικά με την ξενάγηση ΑμΕΑ και Ηλικιωμένων. Η πόλη μας ως γνωστό, προσφέρεται στο σύνολο της, γι’ αυτές τις κατηγορίες τουριστών, λόγω του ότι είναι επίπεδη ενώ επιλέγεται ως τουριστικός προορισμός από Βόρειες Χώρες, κυρίως αρχές και τέλος της τουριστικής περιόδου, (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο – Σεπτέμβριο, Οκτώβριο), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

neratzoulis neo

Ως τουριστικό προϊόν για την Ιεράπετρα, πέραν των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ως τόπος, έχομε επιπλέον, Βραβευμένες Χρυσές παραλίες σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο (www.eucc.net), με προσβασιμότητα από όλους και για όλο το χρόνο.

(Υ.Γ. Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την διαμόρφωση συνολικά 6 παραλιών για ΑμΕΑ & Ηλικιωμένους σε αστικές και περιαστικές παραλίες του Δήμου μας. Τελωνείο, Waikiki, Γρα-Λυγιά, Μύρτος, Μ.Παραλία, Μ.Γιαλός)

Ράδιο Λασίθι

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button