ΚΡΗΤΗ

Η Ιεράπετρα στους κορυφαίους «πράσινους» προορισμούς στον κόσμοΤελευταία ενημέρωση:

Στην παγκόσμια κατάταξη με τους 100 κορυφαίους «πράσινους» προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο, με τίτλο Sustainable Destinations Global Top 100, περιλαμβάνεται η Αλόννησος, η περιοχή του Άθω, η Ιεράπετρα, η Νάξος και η Σαμοθράκη.

Η Ιεράπετρα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης προορισμών, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 8,1 και έπονται η Αλόννησος στην 14η θέση, με 7,7 βαθμούς, η περιοχή του Άθω με 4,4 βαθμούς και, τέλος, η Σαμοθράκη και η Νάξος με 4,2 βαθμούς καθεμία.

Την έρευνα στην οποία βασίστηκε η κατάταξη, η οποία διαμορφώνεται για πρώτη φορά, διεξάγει η διεθνής πλατφόρμα των προορισμών που προωθούν την ποιότητα και τη βιωσιμότητά τους, Green Destinations.

Η λίστα διαμορφώνεται από ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής του κοινού μέσα από τα social media, και την επεξεργασία των δεδομένων που συγκεντρώνονται, στη συνέχεια, από επιτροπή 30 ειδικών, οι οποίοι κάνουν τις επιλογές τους.

Η κατάταξη αντιπροσωπεύει τη βαθμολογία των προορισμών που προκύπτει από την εξέταση πολλών παραμέτρων βιωσιμότητας, σύμφωνα με το μοναδικό εργαλείο του είδους, το Global Sustainable Tourism Review, GSTR.

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη με τους προορισμούς που κερδίζουν μια θέση στην κατάταξη των πρώτων 100.

tornosnews.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close