ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα | Στα χέρια της αστυνομίας ο διαρρήκτης με τη βερμούδα

Μεγάλη επιτυχία του τμήματος ασφαλείας Ιεράπετρας και ενεργών πολιτών.

Μετά από επεισοδιακή καταδίωξη εντοπίστηκε και συνελήφθη τη νύχτα της Τετάρτης 4 Αυγούστου, από άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, νεαρός Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε διαρρήξει οικία γνωστού καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικής στο Βαθύ Ρυάκι Ιεράπετρας, αφαιρώντας από την κρεβατοκάμαρα του χρυσαφικά που ήταν φυλαγμένα στα συρτάρια.

Ο νεαρός αλλοδαπός σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και με μαρτυρίες των θυμάτων του, φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο που έχει καταγραφεί στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ορισμένων οικείων που διέθεταν και τέτοια μέσα προστασίας από τους κακοποιούς και έχει τακτοποιηθεί, ως φερόμενος δράστης δεκάδων κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες που βρίσκονται στην περίμετρο της πόλης της Ιεράπετρας και στα κοντινά δημοτικά της διαμερίσματα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εδώ και εβδομάδες οι άντρες του τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας και ομάδες πολιτών που είχαν πέσει θύματα διάρρηξης, είχαν οργανώσει αμέτρητες περιπολίες και μπλόκα σε περιοχές στόχους των διαρρηκτών, περιμένοντάς τους να κάνουν το μοιραίο λάθος για να πέσουν στα δίχτυα του Νόμου.

Ο αδίστακτος διαρρήκτης με τη βερμούδα

Γύρω στις 9.00 το βράδυ Τετάρτης ο διαρρήκτης με τη βερμούδα, γνωρίζοντας ότι η οικογένεια του γνωστού καλλιτέχνη απουσιάζει σε διακοπές, μπήκε στην αυλή του σπιτιού του στο Βαθύ Ρυάκι, έσπασε το παντζούρι ασφαλείας με ειδικό διαρρηκτό εργαλείο η κατσαβίδι και στη συνέχεια έριξε μια μεγάλη πέτρα σπάζοντας το τζάμι του παραθύρου από όπου εισήλθε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού κατεβάζοντας και ψάχνοντας όλα τα ράφια της, όπου βρήκε κάποια χρυσαφικά όχι τόσο μεγάλης αξίας.

swell adv 2021

Επειδή το σπίτι ήταν παγιδευμένο και θωρακισμένο με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και συναγερμούς, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πήρε  μήνυμα στο κινητό του ότι κάποιος έχει μπει στο σπίτι του. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και τους συγγενείς και κουμπάρους του, για να πάνε να δουν τι συμβαίνει.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι δικοί του άνθρωποι βρήκαν το παράθυρο παραβιασμένο αλλά δεν ήξεραν αν ο διαρρήκτης βρισκόταν ακόμα στο εσωτερικό του σπιτιού και πόσο επικίνδυνος ήταν.

Παράλληλα αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας με συμβατικό αυτοκίνητο κινούνταν προς το Βαθύ Ρυάκι για να ερευνήσουν την υπόθεση.

Λίγο πριν  τη Δυτική έξοδο της πόλης, εντόπισαν πεζό ένα νεαρό με πολύ κοντό μαλλί, βερμούδα, μπλουζάκι, αθλητικά παπούτσια και μάσκα στο πρόσωπο, τον οποίο θεώρησαν ύποπτο και έκαναν αμέσως αναστροφή για να τον προλάβουν πριν απομακρυνθεί.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button