ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Σχεδόν γεμάτο μετά από χρόνια το φράγμα ΜπραμιανώνΣχεδόν γεμάτο είναι μετά από πολλά χρόνια το φράγμα Μπραμιανών, με τις βροχές έστω και λίγες, να συνεχίζονται και τις ποσότητες να ανεβαίνουν.

Αυτές τις μέρες στα Μπραμιανά υπάρχουν περίπου 15 εκατ. κυβικά νερού και χρειάζεται ακόμα 1 εκατ. για να γεμίσει πλήρως.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παράλληλα η ποιότητα του νερού είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αφού τα περισσότερα εισερχόμενα νερά έρχονται εδώ και καιρό από τις γειτονικές πηγές, κάποιες ποσότητες από το φαράγγι του ΧΑ, ενώ τα υφάλμυρα νερά της Μαλαύρας είναι πολύ λίγα με τις μηχανές τροφοδοσίας να έχουν κλείσει όλες εκτός από μια.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας Μανώλης Παπαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως το φράγμα έστω και με μικρές ποσότητες συνεχίζει να γεμίζει αφού οι εισερχόμενες ποσότητες υπερκαλύπτουν την κατανάλωση που υπάρχει αυτό το διάστημα, και παράλληλα οι πρόσφατες βροχές έχουν καθυστερήσει τους ελαιοκαλλιεργητές να αρχίσουν τα ποτίσματα.

swell adv 2021

Νερό υπάρχει λοιπόν, τόνισε, ζητούμενο είναι πλέον το «ψωμί», αφού όπως όλοι αντιλαμβάνονται η περιοχή διανύει μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο με την διακίνηση των κηπευτικών να έχει καταρρεύσει.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σε ό,τι αφορά την προσαγωγό διώρυγα Μπραμιανών, και εκεί φαίνεται πως ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τις καταστάσεις αφού παρά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις πως οι τελικές υπογραφές θα έπεφταν και τα έργα θα ξεκινούσαν μέσα στο Μάρτιο, κανείς αρμόδιος δεν φαίνεται να ασχολείται πλέον με το θέμα αυτό και είναι άγνωστο πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button