ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Πρόσβαση για μπάνιο στη θάλασσα για τα ΑΜΕΑ ετοιμάζει ο Δήμος

Τέσσερα sea track νέας τεχνολογίας ετοιμάζει να τοποθετήσει ο Δήμος Ιεράπετρας σε 4 διαφορετικές παραλίες από το βορρά μέχρι το νότο.

Είναι μια πρόταση χρηματοδότησης που θα αναλάβει στο 100% το Υπουργείο Ανάπτυξης  για τοποθέτηση μηχανισμών σε 4 διαφορετικές παραλίες που με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να μπαίνουν  1 στην παραλία του Μύρτους, 1 στην Ιεράπετρα, 1 στον  Κουτσουρά ή το Μακρύ Γιαλό και  1 στην Παχειά Άμμο ή σε παραλία του Καβουσίου.

caffeine adv2020b

Τεχνική  προϋπόθεση για την τοποθέτηση είναι να βρεθούν παραλίες απάνεμες ώστε να μην προκύπτουν συχνά βλάβες όπως στο προηγούμενο  sea track που είχε τοποθετηθεί στην κάτω παραλία Ιεράπετρας. Όσο για τα νέα που θα τοποθετηθούν, θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών καθώς  όλο το σύστημα θα περιλαμβάνει ιδιαίτερη πρόσβαση στο μηχανισμό με προσωπικό χειριστήριο που θα παραδοθεί στον κάθε ενδιαφερόμενο λουόμενο, μια αλαξιέρα ακριβώς δίπλα, αλλά και ένα στέγαστρο για να μην υπάρχει χρόνος αναμονής στον ήλιο. Παράλληλα, μέσω τηλεμετρίας θα ελέγχονται από απόσταση οι καιρικές συνθήκες, αλλά θα υπάρχει και σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή που θα γίνεται γνωστό στην παγκόσμια κοινότητα η παροχή του συστήματος για τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεωργαλάκης είχε σχετική συνάντηση χτες στο γραφείο του με τον αντιπρόσωπο ΤΟΕΒΑ  Κρήτης για το σκοπό αυτό, ώστε να γίνει η σύνταξη της μελέτης και να υποδειχθούν τα καταλληλότερα σημεία για την τοποθέτηση που κατά τον ίδιο αντιδήμαρχο ευελπιστεί να είναι όλα έτοιμα την επόμενη θερινή περίοδο.

neratzoulis neo
Back to top button