Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΙεράπετρα: Ο δήμαρχος ζητάει το κλείσιμο των σχολείων

Ιεράπετρα: Ο δήμαρχος ζητάει το κλείσιμο των σχολείων

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Επιστολή απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη προκειμένου να ζητήσει την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Ιεράπετρας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε όμορη περιοχή του Λασιθίου.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

mechanical adv 2021

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Ο Δήμος Ιεράπετρας από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, ακολουθώντας τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα, κατόρθωσε να είναι ένας από τους λίγους δήμους της χώρας με ελάχιστο αριθμό κρουσμάτων έως τώρα.

apostolakis adv 2

Τις τελευταίες, όμως, ημέρες με ανησυχία πληροφορούμαστε για τον εντοπισμό πολλών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού SARS-COV-2 σε όμορο δήμο με τον οποίο συνδεόμαστε στενότατα.

Λόγω και των ιδιαιτεροτήτων που ως περιοχή έχουμε, κρίνεται αποφασιστικής σημασίας για εμάς, να προλαμβάνουμε τις οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, παρά να εφησυχάζουμε σε μια εκ των υστέρων καταστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη μας τις ανησυχητικές επιδημιολογικές συνθήκες που φαίνεται να επικρατούν σε όμορη περιοχή, αλλά και τη γενικότερη αστάθεια, λόγω του ότι βρισκόμαστε στην αμέσως μετά τις εορτές περίοδο, θεωρούμε ολέθριο χτύπημα και ορατή απειλή για την τοπική κοινωνία και οικονομία – η οποία είναι κατά βάση αγροτική και απασχολεί μεταξύ άλλων χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες γης – μία ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ύστερα μάλιστα και από το κλείσιμο της αγοράς, αλλά και την ελαχιστοποίηση της τουριστικής κίνησης καθ΄ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κατά συνέπεια με βάση τα παραπάνω, αιτούμαστε εν όψει της επικείμενης επαναλειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ την προσεχή εβδομάδα, την άμεση προληπτική άρση της απόφασης έναρξης της δια ζώσης εκπαίδευσης στον Δήμο της Ιεράπετρας, λόγω της υγειονομικής απειλής που διαμορφώνεται στο ευρύτερο τοπικό επίπεδο, έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση στον όμορο δήμο και περιοριστεί ο κίνδυνος πιθανών δυσάρεστων εξελίξεων και στον δήμο μας.

Με εκτίμηση,            
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας
Θεοδόσιος Καλαντζάκης»

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble