ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη

Σε κίνδυνο βρίσκονται σπίτια και θερμοκήπια της παραλιακής ζώνηςΜετά τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή εντάσεως έως 8 Μποφόρ.

Κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νομό Λασιθίου καθώς και το Ηράκλειο για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο.

Εθελοντές της περιοχής και του νομού βρίσκονται στο σημείο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης μαζί με δέκα πυροσβεστικά οχήματα, είκοσι άνδρες και δύο τμήματα πεζοπόρων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή καθώς είναι γεμάτη πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκηπίων, αλλά υπάρχουν και κατοικίες, με αποτέλεσμα να γίνεται εκτίναξη των κουκουναριών σε μεγάλη απόσταση και να δημιουργεί μικρές εστίες, κάτι το οποίο δυσκολεύει αρκετά την κατάσβεση.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών βοριάδων έχει μεγαλώσει, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτάσει στα πεντακόσια μέτρα προς την βόρεια πλευρά της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας – Σητείας.

Σε κίνδυνο βρίσκονται σπίτια και θερμοκήπια της παραλιακής ζώνης.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close