ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα | Με ένα πνευμονολόγο έμεινε το Νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας

Πραγματοποιήθηκε τελικά το αίτημα της πνευμονολόγου του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που επί 10 και πλέον συναπτά έτη υπηρέτησε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, για τη μετακίνησή της σε μεγαλύτερο νοσοκομείο του Νομού Ηρακλείου.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί αρχές Δεκέμβρη, όταν είχε λάβει δημοσιότητα αυτή της η πρόθεση, ήταν μια ενέργεια στα πλαίσια του εθελοντισμού  σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες αφού ζητήθηκε προφορικά από γιατρούς συγκεκριμένου νοσοκομείου του γειτονικού Νομού να βοηθήσει τους συναδέλφους της.

neratzoulis neo

Την ίδια χρονική περίοδο, θορυβημένος από το γεγονός ο Δήμος Ιεράπετρας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής θεμάτων υγείας και έγινε ξεκάθαρο πως σε μια τέτοια κατάσταση τα αντανακλαστικά των αρμοδίων υπηρεσιών πρέπει να λειτουργήσουν ταχύτατα και να προκύψει άμεση κάλυψη της θέσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ότι «το θέμα έχει καθαρά πολιτική διάσταση και θα πρέπει άμεσα να λυθεί καθώς εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχει δομή νοσηλείας για περιστατικά κορωνοιού στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, δε μπορείς να την αποψιλώσεις σε ιατρικό δυναμικό».

Πλέον, στο Νοσοκομείο υπηρετεί τα ιατρικά του καθήκοντα μόνο ένας πνευμονολόγος, καλούμενος να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά που προκύπτουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, εν μέσω χειμερινής περιόδου και εν μέσω πανδημίας covid και μάλιστα με εξοπλισμένη κλινική covid έτοιμη να δεχτεί περιστατικά σε περίπτωση που προκύψουν.

Καλείται άμεσα η διοίκηση του Νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ να ενημερώσει την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης τι προετοιμασία έχει γίνει και πότε θα καλυφθεί το κενό που προέκυψε.
Πηγή
radiolasithi.gr

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button