ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Με 2,2 εκ. ευρώ προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά έργα του παραλιακού μετώπου (video)Με προϋπολογισμό 2.201.400 ευρώ εντάσσονται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 τα αντιδιαβρωτικά έργα του  παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας, μετά από σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη.

Πρόκειται για έργο που με την υλοποίησή του θα αντιμετωπίσει το βασικότερο πρόβλημα διάβρωσης που αντιμετωπίζει επί σειρά ετών η παραλιακή ζώνη της πόλης της Ιεράπετρας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το έργο με τίτλο «εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας» αφορά στην κατασκευή συγκεκριμένων έργων προστασίας από τη διάβρωση του  παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας και την αποκατάσταση της ακτής, σύμφωνα με την ακτομηχανική μελέτη, όπως αυτή έχει θεωρηθεί από τη Δ/νση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η τεχνητή αναπλήρωση της ακτής 300 μέτρων καθώς και η κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη 330 μέτρων. Ο ύφαλος κυματοθραύστης αποτελείται από δύο τμήματα που σχηματίζουν εσωτερική γωνία 159ο μοιρών μεταξύ τους.

swell adv 2021

Το πρώτο τμήμα μήκους 100 μέτρων είναι παράλληλο προς τον κάθετο προβλήτα στον χώρο πρόσδεσης των ημεροπλοίων, σε απόσταση 60 μέτρων για να επιτρέπει τον ελιγμό και την πρόσδεση των σκαφών.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το δεύτερο τμήμα έχει μήκος 230 μέτρων και είναι σχεδόν παράλληλο προς την ακτογραμμή μπροστά στο δημοτικό γυμναστήριο με όδευση στην κατεύθυνση Δυτικά – Ανατολικά, είναι προσεγγιστικά κάθετος προς τη διχοτόμο του τομέα πελάγους με έμφαση στη Νότια κατεύθυνση με την μεγαλύτερη επιρροή στην εξεταζόμενη ακτογραμμή.

Ο κυματοθραύστης τοποθετείται σε μέση απόσταση 190 μέτρα από τον κρηπιδότοιχο όσον αφορά το δεύτερο τμήμα, ενώ το πρώτο είναι σχεδόν κάθετο σε απόσταση 115 μέτρων.

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Ιεράπετρας  με παρακολούθηση της  Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και έχει προϋπολογισμό 2.201.400,00 ευρώ.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button