ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Κεραυνός έκανε στάχτη αποθήκη

Αρκετά δύσκολη αποδείχτηκε η χτεσινή ημέρα για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και κλιμάκια της Κρήτης, καθώς, οι πυροσβέστες δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τη βροχόπτωση, όπως οι διασώσεις ατόμων και οι απαντλήσεις υδάτων, αλλά και πυρκαγιές.

Ένας κεραυνός, ο οποίος έκανε στάχτη αποθήκη στην Ιεράπετρα κινητοποίησε την πυροσβεστική το βράδυ της Τετάρτης.

caffeine adv2020b

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:30 το βράδυ στο Φράγμα Μπραμιανών στην Ιεράπετρα, όταν έπεσε κεραυνός σε γεωργική αποθήκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν 5 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με 2 οχήματα. Οι ζημιές από την πυρκαγιά είναι μεγάλες και για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

neratzoulis neo

Από την κακοκαιρία, πάντως, η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε δύο περιστατικά, εκ των οποίων το ένα στο Γεροπόταμο, εκεί όπου τον περασμένο Φεβρουάριο έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα.

Ενώ και το μεσημέρι, 2 άνδρες της πυροσβεστικής με 1 όχημα απεγκλώβισαν ένα άτομο από ρέμα στην περιοχή Πυράθι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, οι οποίοι απεγκλώβισαν το άτομο και το μετέφεραν σε ασφαλές μέρος.

Σε γενικές γραμμές, οι πυροσβέστες της Κρήτης προχώρησαν χτες σε 8 διασώσεις ανθρώπων, 16 απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις και σε 3 κοπές δέντρων.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button