ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Καταγγελία εναντίον του ΚΑΣ για τo αιολικό πάρκο στην ΕπισκοπήΚαταγγέλλουμε σε όλο τον Ελληνικό λαό την απαράδεκτη, αντιεπιστημονική, και ανήθικη συμπεριφορά του υποτίθεται “επιστημονικού” οργάνου που λέγεται ΚΑΣ.

Η συμπεριφορά προς τον εκπρόσωπο μας που εκπροσώπησε την Επιτροπή Πολιτών της Ιεράπετρας ήταν προκλητική κατά τρόπο που μας υποβαθμίζει και μας απαξιώνει ως πολίτες. Με βάση την σημερινή μας λυπηρή εμπειρία θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το ΚΑΣ στα μάτια μας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιστημονικό όργανο. Συνειδητοποιούμε με λύπη ότι ο ρόλος του είναι αυτός της έγκρισης των υπουργικών, κυβερνητικών επιλογών. Επίσης καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Ιεράπετρας που κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού έστειλε στο ΚΑΣ ένα “πατσαβούρι” που ουσιαστικά θεωρεί την καταπάτηση του αρχαιολογικού χώρου ως ορθή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας εταιρείας.

Η αδιάψευστη αντικειμενική στοιχειοθέτηση με σύγχρονες παγκόσμια αποδεκτά αρχαιολογικές επιστημονικές μεθόδους απορρίφθηκαν από το ΚΑΣ με την δικαιολογία ότι πιστεύουν τις υποκειμενικές αισθήσεις τοπικής εφόρου.

swell adv 2021

Οι αισθήσεις αυτές φυσικά έγιναν φύλλα και φτερά από την επιστημονική αποτύπωση της όχλησης. Έγιναν φύλλα και φτερά από την εμπεριστατωμένη παρέμβαση του ερευνητή του αρχαιολογικού χώρου που μας εκπροσώπησε Παναγιώτακη Νικ. Δεν θέλησαν να πάρουν υπόψη τους ούτε τις απόψεις έγκριτων αρχαιολόγων με την δικαιολογία ότι δεν είναι κρατικοί υπάλληλοι.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι το βιομηχανικό πάρκο δεν οχλεί τον αρχαιολογικό χώρο στο εσωτερικό του οποίου έχει χωροθετηθεί. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση στην απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση του δημάρχου.

Απαιτούμε Επιστημονικούς φορείς εκλεγμένους από τους επιστήμονες και όχι διορισμένους από πολιτικούς. Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι ώστε να μην περάσει αυτό το έγκλημα. Καλούμε, όλους τους διεθνείς επιστημονικούς φορείς να συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση και πίεση στην σωτηρία του ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, στην σωτηρία του φυσικού ιστορικού μας τοπίου.

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button