ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Η κακοκαιρία απειλεί γέφυρα 100 ετών στον Μύρτο (video)

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται μην επαναληφθεί σκηνικό παρόμοιο με τον Κερίτη στα ΧανιάΑπειλείται άλλο ένα πολυετές διαμάντι λόγω του φουσκωμένου ποταμού που περνάει κάτω από την ιστορική γέφυρα, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς αναφέρουν πώς, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται να δούμε εικόνες παρόμοιες με την γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά η οποία και κατέρρευσε.

Στα τέλη Μαρτίου, σημειώθηκαν και άλλες έντονες βροχοπτώσεις που και τότε είχαν προκαλέσει πολλαπλές ζημιές στην μνημειακή γέφυρα του Μύρτου.

Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, έγιναν η αιτία στην μεγάλη συγκέντρωση βρόχινου νερού στον ποταμό του Μύρτου, από τον οποίο το νερό καταλήγει στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να προκληθούν και σημαντικές ζημιές στο δυτικό τμήμα της 100χρονης μνημειακής παλιάς γέφυρας του χωριού, η οποία φτιάχτηκε το 1924.

Myrtos today!!! This beautiful monument is in great danger!Το Μυρτος σήμερα!! Ενα πανεμορφο μνημείο κινδυνεύει!!!

Δημοσιεύτηκε από Vaggelis Fragiadakis στις Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Δημοσιεύτηκε από Vaggelis Fragiadakis στις Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close