ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Φιάσκο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Σε φιάσκο εξελίσσονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για τον εμπορικό κόσμο της Ιεράπετρας, που βλέπει το δεκαπενθήμερο 1 έως 15 Νοεμβρίου, να περνά ανεκμετάλλευτο, με τους καταναλωτές να παραμένουν αδιάφοροι, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να προβούν σε Φθινοπωρινές αγορές.

Στο μεταξύ αντιδράσεις υπήρξαν στο διάστημα αυτό, από τους εργαζόμενους αλλά και τους ίδιους τους εμπόρους της Ιεράπετρας, που δεν ήθελαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Εκείνη την Κυριακή, όλα τα εμπορικά καταστήματα έμειναν κλειστά, με εξαίρεση ένα πολυκατάστημα.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος είχε κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκείνη τη μέρα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εμπορική οδό Ερμού της Αθήνας.

«Η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5 Νοεμβρίου, συνέπεσε με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.«Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», ανέφερε στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Η Κυριακή είναι ημέρα ξεκούρασης για εμάς»

«Εμείς, σαν Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, είμαστε από την πρώτη στιγμή κάθετα αντίθετα στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και το τηρούμε σε ποσοστό 99% εξαιρουμένης μιας πολυεθνικής γερμανικής αλυσίδας τροφίμων. Αλλά, να ανοίξουμε και την Κυριακή, που είναι ημέρα ξεκούρασης για εμάς και το προσωπικό μας, τη στιγμή που δεν υπάρχει κίνηση τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, δεν το βρίσκουμε σωστό», μας λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

«Εδώ φτάνουμε στο τέλος του 15θημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, και στα μαγαζιά του εμπορικού κέντρου της Ιεράπετρας, δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή. Η κίνηση παραμένει πάρα πολύ μικρή, με τους καταναλωτές να κοιτούν μόνο τις βιτρίνες, από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο. Αν και στο 15θήμερο αυτό, είχαμε πολλές ονομαστικές εορτές, η κίνηση παρέμεινε ιδιαίτερα υποτονική.

Και τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα νοικοκυριά, περνάνε μια πολύ δύσκολη περίοδο, δίνοντας καθημερινό αγώνα να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα και να βγάλουν τις πολλές υποχρεώσεις του μήνα. Από τον επόμενο χρόνο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα ζητήσουμε από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, να γίνονται στο τέλος των καλοκαιρινών εκπτώσεων του Σεπτεμβρίου και στο τέλος των χειμερινών εκπτώσεων του Μαρτίου», προσθέτει ο κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Στο μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος της Ιεράπετρας, συνεχίζει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των λοιπών παραγωγικών φορέων και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου, προκειμένου να σχεδιαστεί σωστά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, με το οποίο θα επιχειρηθεί και φέτος να στολιστεί το εμπορικό κέντρο και να διοργανωθούν δράσεις σε κλίμα Χριστουγεννιάτικο, το οποίο θα προσελκύσει τους γονείς με τα παιδιά τους να κατεβούν στο κέντρο, που θα θυμίζει χριστουγεννιάτικο χωριό, δίδοντας τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο καρουζέλ η το τραινάκι και παράλληλα να κάνουν τα ψώνια τους, από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close