Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΙεράπετρα | Εργασίες υπαίθρου στην περιοχή Στόμιο από το ΙΤΕ

Ιεράπετρα | Εργασίες υπαίθρου στην περιοχή Στόμιο από το ΙΤΕ

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Το Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας, στα πλαίσια του ερευνητικού έργου «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» που εκπονείται σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, θα πραγματοποιήσει εργασίες πεδίου στην παραλιακή ζώνη της περιοχής Γρα Λυγιά, του Δήμου Ιεράπετρας, με σκοπό την αποτύπωση της κατάστασης στην ακτή και του πυθμένα της θάλασσας την Παρασκευή 16/04/2021 και από ώρα 09.00 πρωινή .

Θα γίνει βυθομετρική και ακουστική αποτύπωση της θαλάσσιας περιοχής από την ακτή μέχρι και 30 μέτρα βάθος, με έμφαση στην περιοχή του Στομίου και σε γύρω περιοχές που αναδείχθηκαν ως περιοχές προτεραιότητας κατά το πρώτο στάδιο της μελέτης που έχει ολοκληρωθεί. Η αποτύπωση θα γίνει με πλευρικό ηχοβολιστή και βυθόμετρο, και τα δύο όργανα υψηλής ανάλυσης που διαθέτει το εργαστήριο.

mechanical adv 2021

Από τις μετρήσεις θα αποτυπωθεί η έκταση των επιπτώσεων στο παράκτιο περιβάλλον από την διάβρωση της ακτογραμμής όπως και η συμπεριφορά των πληγέντων περιοχών όσον αφορά την φυσική τους εξέλιξη σε βάθος χρόνου. Επίσης, τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, θα χρησιμοποιηθούν στα μοντέλα προσομοίωσης του μηχανισμού της διάβρωσης για τη πρόβλεψη της εξέλιξης της τωρινής κατάστασης της ακτογραμμής στη περιοχή, συνολικά και με εστίαση (υποκλιμάκωση) στα σημεία με το εντονότερο πρόβλημα. Προγνώσεις για ένα ικανό βάθος χρόνου, θα αποκαλύψουν τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης περιοχής στη διάβρωση, γενικά και υπό συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων. Θα δώσουν δε την αναγκαία γνώση για το σχεδιασμό εστιασμένων παρεμβάσεων που θα βελτιώνουν την ανθεκτικότητα της περιοχής στον κίνδυνο από τη διάβρωση ως επίπτωση, της κλιματικής αλλαγής.

apostolakis adv 2

Τέλος θα γίνει φωτογραφική αποτύπωση ακριβείας του πυθμένα με το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο Mini Guardian του εργαστηρίου, για την διερεύνηση της έκτασης της ρύπανσης από πλαστικά στη περιοχή.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν μετρήσεις θολερότητας (με την τεχνική του δίσκου secchi) που προσδιορίζουν το βάθος απόσβεση του φωτός μέσα στη θάλασσα, και είναι ένδειξη της ποιότητας του νερού (που ανάγεται στη περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, αιωρούμενα σωματίδια κα.).

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Λιμανάκι της Γρά Λυγιάς που περί ώρα 13.15 περίπου,  οι συμμετέχοντες ερευνητές, θα παρουσιάσουν συνοπτικά τα ευρήματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι και τα Μ.Μ.Ε., να παρευρεθούν κατά την παραπάνω παρουσίαση, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble