ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Εκδήλωση για την προώθηση της κατανάλωσης του λεοντόψαρουH Αντιπεριφέρεια Λασιθίου διοργανώνει στην Ιεράπετρα εκδήλωση γνωριμίας του καταναλωτικού κοινού με το λεοντόψαρο που μετά το 2016 εμφανίζεται και αλιεύεται στις θάλασσες της Κρήτης.

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου είναι να παρουσιαστεί στο ευρύ καταναλωτικό κοινό η γεύση του λεοντόψαρου και οι τρόποι που μπορεί να μαγειρευτεί.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η εκδήλωση, αν το επιτρέψει η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Αυτό το βρώσιμο είδος έχει εισβάλλει τα τελευταία χρόνια  στα νερά της Κρήτης, μαζί με τους υπόλοιπους Λεσεψιανούς μετανάστες που μπήκαν στη Μεσόγειο θάλασσα από τη διώρυγα του Σουέζ, ενώ έχει αυξηθεί επικίνδυνα ο πληθυσμός του.

swell adv 2021

Ένας τρόπος να ελεγχθεί ο πληθυσμός του είναι να να το καταναλώνουμε αφού είναι βρώσιμο και αρκετά νόστιμο όπως η σκορπίνα. Ωστόσο, το τσίμπημα των αγκαθιών του είναι πολύ ενοχλητικό και για να τα καταναλώσει κανείς πρέπει να αφαιρέσει τα αγκάθια, κάτι που γίνεται εύκολα με ένα ψαλίδι. Σε αντίθεση με το λαγοκέφαλο, δεν είναι τοξικό όταν καταναλωθεί και όταν κοπούν τα αγκάθια που έχει στα πλαϊνά πτερύγια και στη ράχη του είναι εντελώς ακίνδυνο

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το λεοντόψαρο πολλαπλασιάζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς και κάνει αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια στα παράλια της Σητείας και της Ιεράπετρας, ενώ συναντάται πλέον και στον κόλπο του Μιραμπέλλου.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button