Δευτέρα, 10 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΙεράπετρα: Εκδήλωση για την προώθηση της κατανάλωσης του λεοντόψαρου

Ιεράπετρα: Εκδήλωση για την προώθηση της κατανάλωσης του λεοντόψαρου

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

H Αντιπεριφέρεια Λασιθίου διοργανώνει στην Ιεράπετρα εκδήλωση γνωριμίας του καταναλωτικού κοινού με το λεοντόψαρο που μετά το 2016 εμφανίζεται και αλιεύεται στις θάλασσες της Κρήτης.

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου είναι να παρουσιαστεί στο ευρύ καταναλωτικό κοινό η γεύση του λεοντόψαρου και οι τρόποι που μπορεί να μαγειρευτεί.

mechanical adv 2021

Η εκδήλωση, αν το επιτρέψει η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

apostolakis adv 2

Αυτό το βρώσιμο είδος έχει εισβάλλει τα τελευταία χρόνια  στα νερά της Κρήτης, μαζί με τους υπόλοιπους Λεσεψιανούς μετανάστες που μπήκαν στη Μεσόγειο θάλασσα από τη διώρυγα του Σουέζ, ενώ έχει αυξηθεί επικίνδυνα ο πληθυσμός του.

Ένας τρόπος να ελεγχθεί ο πληθυσμός του είναι να να το καταναλώνουμε αφού είναι βρώσιμο και αρκετά νόστιμο όπως η σκορπίνα. Ωστόσο, το τσίμπημα των αγκαθιών του είναι πολύ ενοχλητικό και για να τα καταναλώσει κανείς πρέπει να αφαιρέσει τα αγκάθια, κάτι που γίνεται εύκολα με ένα ψαλίδι. Σε αντίθεση με το λαγοκέφαλο, δεν είναι τοξικό όταν καταναλωθεί και όταν κοπούν τα αγκάθια που έχει στα πλαϊνά πτερύγια και στη ράχη του είναι εντελώς ακίνδυνο

Το λεοντόψαρο πολλαπλασιάζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς και κάνει αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια στα παράλια της Σητείας και της Ιεράπετρας, ενώ συναντάται πλέον και στον κόλπο του Μιραμπέλλου.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble