ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Ανεμοθύελλα ξαναχτύπησε θερμοκήπια!Τελευταία ενημέρωση:

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από σήμερα μέχρι αύριο το πρωί. Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην ανατολική Κρήτη και κυρίως στο νομό Λασιθίου, έχοντας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στην αγροτική Ιεράπετρα.

Θερμοκήπια έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά στις περιοχές Αχλιά και Φέρμα Ιεράπετρας. Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κρατήσουν για πάρα πολλές ώρες εφιστάται η προσοχή των παραγωγών να μην μπαίνουν στα θερμοκήπια την ώρα της καταστροφής καθώς κινδυνεύει η ζωή τους από ξύλα, σίδερα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα τα οποία εκσφενδονίζονται από τη δύναμη του αέρα.

Ισχυρές ριπές καταγράφηκαν στη «Διώρυγα» Παχιάς Άμμου – Ιεράπετρας.

Επίσης εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά έμειναν κλειστά σήμερα καθώς οι διευθυντές τους έκριναν ότι κινδύνευε η ζωή των μαθητών λόγω των κεραμιδιών των οποίων ξεκολούσε η δύναμη του αέρα από τη στέγη του σχολείου.

Προς το παρόν συνεχίζουμε τη συλλογή στοιχείων και μαρτυριών από την ευρύτερη Ιεράπετρα, καθώς το μέγεθος της καταστροφής δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη λόγω του ότι οι αγρότες δεν μπορούν να φτάσουν στις περιουσίες τους και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Νίκος Πετάσης

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close