ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα | 35χρονος υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό

Χωρίς τέλος βαίνει η περιπέτεια του 35χρονου Αλέξανδρου από την Ιεράπετρα, που αρχικά υπέστη θρόμβωση 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca, στο πόδι.

Ενώ η υγεία του νεαρού εξελίσσονταν θετικά καθώς η επέμβαση είχε επιτυχία με την κυκλοφορία του αίματος στο αριστερό πόδι να αποκαθίσταται πλήρως, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί της Κυριακής ο πατέρας του σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, το μεσημέρι του Σαββάτου διαπιστώθηκε και νέα θρόμβωση, αυτή την φορά στην αριστερή καρωτίδα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε νέο πολύωρο χειρουργείο, το οποίο  στέφθηκε με επιτυχία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η θρόμβωση στην καρωτίδα βρέθηκε τυχαία κατά την εξέταση από γιατρό στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονταν ο 35χρονος.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο θρόμβος στην αριστερή καρωτίδα είχε δημιουργηθεί κατά το πρώτο επεισόδιο, στις 10 Μαΐου ή αν είναι νέα θρόμβωση.

Ο ίδιος ο πατέρας ανέφερε πως ο γιος του είναι πρώην αθλητής και δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, ενώ τόνισε πως προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί παρά τον Γολγοθά που περνάει ο γιός του και η οικογένεια τους.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Όσον αφορά την πιθανή σύνδεση με το εμβόλιο, αναμένονται απαντήσεις από την ειδική εξέταση αίματος την οποία έχει κάνει ο νεαρός, ενώ υπενθυμίζεται πως οι πρώτες εκτιμήσεις του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, των ιατρών τόσο στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όσο και του ΠΑΓΝΗ, ήταν πως το περιστατικό χρίζει της – κατ’ αρχάς – διερεύνησης συσχέτισης του περιστατικού θρόμβωσης με την ημερομηνία χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς η ανεύρεση χαμηλών αιμοπεταλίων οδηγούσε σε πρώτη φάση σε ενδεχόμενη συσχέτιση της εμφάνισης θρόμβου μετά την διενέργεια του εμβολιασμού.

Σχετικά άρθρα

Back to top button