ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα | Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων

Ενόψει και της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος που είναι το Σάββατο  5 Ιουνίου 2021, ο  Δήμος Ιεράπετρας ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση των 2 πρώτων Κόκκινων Κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων.

Στους κόκκινους κάδους οι πολίτες μπορούν να αφήνουν μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια που δεν χρειάζονται πλέον, όπως καθαρά ρούχα, παπούτσια σε ζευγάρια, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια κλπ) καθώς και αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θα δωρίζονται σε Κοινωνικές Δομές, με σκοπό να προωθηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Τα είδη που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού υλικού κ.α.
Το ρεύμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων είναι σχετικά νέο, όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να βοηθήσει άμεσα, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη, βελτιώνοντας την αειφορία και προστατεύοντας το περιβάλλον, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων.

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι δυο κόκκινοι κάδοι είναι:

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
  • Έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην οδό Νικηφόρου Φωκά
  • Έναντι  LIDL στην οδό Παπαρηγοπούλου.

Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία πολιτών – κατοίκων και του Δήμου.

 Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .

Η Αντιδήμαρχος

Μαρία Ρουμελιωτάκη

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button