ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα | 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα το Σαββατοκύριακο

Τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίαςΕνώ από τον Μάρτη του 2020  μέχρι πριν μια εβδομάδα, οι άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό από την ευρύτερη Ιεράπετρα, ήταν ελάχιστοι, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Βρέθηκαν 15 άτομα θετικά στα τεστ που υποβλήθηκαν, σκορπώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία σε ένα Δήμο που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν από εκείνους τους Δήμους που Πανελλαδικά εμφανιζόταν να έχει τη μικρότερη διασπορά.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Είναι αλήθεια ότι είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι τις δυο τελευταίες μέρες γιατί έχουμε 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν βρεθεί από τα τεστ που υποβλήθηκαν, θετικά στην  covid 19, και οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας μεταξύ 18-20 χρονών. Εκείνο που μας κάνει να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο είναι ότι, είναι  πιθανόν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας πολλοί περισσότεροι ασυμπτωματικοί.

Επειδή ενημερωθήκαμε από την ποδοσφαιρική ομάδα Αναγέννηση Ιεράπετρας, ότι 4 νεαροί  ποδοσφαιριστές της έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, προχωρήσαμε  άμεσα τη Δευτέρα , σε απολύμανση του Μισεδάκειου Αθλητικού Κέντρου και του Βουζουνεράκειου  Δημοτικού Σταδίου.

swell adv 2021

Θέλω να ζητήσω από όλους και κυρίως από τους νέους σε ηλικία συνδημότες μας, να σταματήσουν τις παρέες και τα πάρτι που κάνουν σε σπίτια και μετόχια, γιατί ο κίνδυνος πλέον της ανεξέλεγκτης μετάδοσης της νόσου είναι ορατός. Παρακαλώ να βάλουμε όλοι μας νερό στο κρασί μας», μας είπε η αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στο μεταξύ οκτώ άτομα νεαρής ηλικίας έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό μετά τη συμμετοχή τους σε πάρτι που έγινε το προπερασμένο Σαββατοκύριακο εκτός από τους 4 ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης, η διοίκηση της οποίας το πρωί της Δευτέρας πήγε σύσσωμη με  τους παίκτες τους προπονητές και τον φροντιστή της ομάδας,  για να περάσουν από μοριακά τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα θετικά στην covid 19

Στη λύση των μαζικών μοριακών τεστ θα προσφύγουν σύμφωνα με πληροφορίες  και κάποια από τα δημοπρατήρια της Ιεράπετρας, καθώς θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε  ένας νεαρός εργαζόμενος σε ένα από αυτά  και οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους των δημοπρατηρίων καθημερινά, είναι πάρα πολλοί

Από το γραφείο Τύπου της Αναγέννησης Ιεράπετρας, μόλις βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό οι 4 νεαροί ποδοσφαιριστές  της, εκδόθηκε ανακοίνωση, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές εκτός των 4 θετικών μαζί με τους προπονητές και τον φροντιστή,  πέρασαν το πρωί της Δευτέρας από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας για να κάνουν το μοριακό τεστ το αποτέλεσμα του οποίου αναμενόταν  μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

«Το Δ.Σ. της Αναγέννησης, με το βάρος της κοινωνικής ευθύνης, ενημερώνει τον κόσμο της πόλης μας, αλλά και τον χώρο του ποδοσφαίρου, ότι κατά την διάρκεια του εβδομαδιαίου ελέγχου σύμφωνα με το  υγειονομικό πρωτόκολλο της Γραμματείας Αθλητισμού για την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής  και με το σωματείο μας να το τηρεί αυστηρά, εντοπίστηκαν 4 θετικά κρούσματα σε παίκτες μας. Τα τεστ των προηγούμενων εβδομάδων ήταν αρνητικά όλων των παικτών, προπονητών και του φροντιστή της ομάδας μας.

Σήμερα κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο και μετά τα 4 θετικά μας κρούσματα, το σωματείο μας ενεργοποίησε άμεσα το πρωτόκολλο και προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Οι παίκτες μας είναι καλά ευτυχώς, χωρίς συμπτώματα.

Αυτό που προέχει είναι να σταθούμε δυνατοί και αποφασιστικά  δίπλα στην ομάδα και στους παίκτες μας, ώστε να ξεπεράσουν ανώδυνα αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας  δοκιμασία.

Συνεχίζουμε να τηρούμε όλοι τα μέτρα, προσέχουμε και  ευχόμαστε γρήγορα όλοι όσοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση ταχεία ανάρρωση. Υγεία σε όλους», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αναγέννηση Ιεράπετρας.


Σχετικά άρθρα

Back to top button